SIGHET: Proiect pentru realizarea unui centru de informare turistică

SIGHET: Proiect pentru realizarea unui centru de informare turistică

După ce în 30 iulie s-a votat preluarea imobilului cunoscut ca “WC public”de către Primăria Sighet, marţi consilierii locali au aprobat, în şedinţă extraordinară, efectuarea operaţiunilor de cadastru şi publicitate imobiliară privind imobilul situat pe platoul din faţa fostului cinematograf Mara. Clădirea va fi destinată construirii unui centru de informare turistică.

În elaborarea proiectului propus spre avizare Consiliului Local, primarul Ovidiu Nemeş (foto) a expus ca motive necesitatea înfiinţării unui centru de informare turistică în Sighet, actualmente neexistând un spaţiu amenajat în acest  scop. Edilul local şi-a susţinut expunerea bazându-se pe faptul că imobilul situat în centrul istoric corespunde cerinţelor destinaţiei propuse, întrucât este accesibil turiştilor şi tuturor persoanelor interesate în acest scop. Marius Ţiplea, şeful Biroului Urbanism din cadrul Primăriei Sighet, cel care a întocmit referatul pentru susţinerea acestui proiect, a adus câteva precizări.

„Imobilul a primit un număr cadastral nou. Zona este dotată cu reţele tehnico edilitare, alimentare cu apă, canalizare, telefonie energie electrică şi gaze naturale”, a precizat Marius Ţiplea.

Din cauza unor probleme la canalizare, WC-ul public din centrul oraşului nu mai este funcţional de ani de zile. Administraţia publică locală promite că va găsi o soluţie şi pentru a construi un WC public. Urmează identificarea unui spaţiu într-o zonă centrală.

“Am identificat mai multe zone, probabil cea mai practică va fi spaţiul unde a fost cabinetul medical, vom amenaja un WC public de care să nu ne fie jenă, iar pe imobilul din faţa fostului cinematograf vom  contrui pe un singur nivel, pe 175 de metri pătraţi, un centru de informare turistică”, a precizat viceprimarul Horia Scubli.
Prin realizarea acestei investiţii se va contribui şi la îmbunătăţirea aspectului arhitectural al zonei.

“Noua construcţie va trebui să nu acopere din punct de vedere al perspectivei nici clădirea fostului cinematograf, nici zona parcului, care va fi reamenajată în viitorul apropiat”, a menţionat viceprimarul Horia Scubli.

Acest proiect se va realiza prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 5, Operaţiunea Crearea Centrelor de Informare Turistică şi dotarea acestora.  Proiectul construirii şi amenajării unui centru de informre turistică în acel spaţiu are toate şansele de a primi finanţare, spune primarul Ovidiu Nemeş. Grantul este de 200.000 de euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.