Warning: fopen(/var/www/clients/client0/web2/web/logs/22-04-2018.log): failed to open stream: Permission denied in /var/www/clients/client0/web2/web/core/sys/Log.php on line 10
SIGHET: Proiect în sprijinul copiilor de la casele de tip familial

Social

SIGHET: Proiect în sprijinul copiilor de la casele de tip familial

miercuri , 19 feb 2014, ora 14:11       de Narcisa Chişiu       Social

Trei oameni de afaceri italieni, o studentă de la Roma şi Dan Pralea, un vechi colaborator cu voluntarii din Italia, au pus bazele unei asociaţii cu scop lucrativ, care a pus în practică un proiect ambiţios pentru a susţine tinerii din mediul instituţionalizat din Sighet. Este vorba de amenajarea unui spaţiu de producţie, o carmangerie şi deschiderea unui magazin de haine, care asigură locuri de muncă pentru şapte persoane, iar profitul rezultat din aceste activităţi va fi direcţionat spre trei case de tip familial din oraş.

1, 2, 3 …Viitor!, se numeşte sugestiv asociaţia înfiinţată de Maria Capone, Arturo Gulinati, Alberto Naviglio, Sarah Rabellino şi Spiridon Pralea. Numele asociaţiei a fost ales de copiii care se află sub îngrijirea Asociaţiei “Il Quadro Foglio”, coordonată de Padre Massimo. Scopul asociaţiei este de a promova autonomia tinerilor dezavantajaţi din cauza anumitor probleme familiale sau sociale şi crearea unor perspective de integrare şi adaptare la viaţa cotidiană.

“Este foate important pentru piaţa forţei de muncă faptul că un ONG asigură şapte noi locuri de muncă, cinci la carmangerie şi două la magazinul de haine. Vrem să le oferim o şansă de a se adapta la viaţa reală. Tot ceea ce se va realiza, profitul, va fi direcţionat spre cele trei case de tip familial, pentru a ajuta 30 de copii care n-au avut şansa să aibă părinţi, să se bucure de căldură părintească”, susţine Dan Pralea, membru fondator.

Un prim obiectiv atins al asociaţiei a fost închirierea unui saţiu de producţie pe strada Horea, unde va funcţiona o carmangerie gestionată de cinci persoane angajate cu carte de muncă şi mai mulţi tineri din casele de tip familial.

“Oamenii sunt veniţi din şomaj, sunt cei mai buni specialişti, a căror carte de vizită nu o poate contesta nimeni.Acestora li se adaugă mai mulţi băieţi cu aptitudini din Casele de tip Familial. Căutăm în continuare alţi tineri din case şi încercăm să-i calificăm într-o altă meserie”, explică Dan Pralea

Un alt obiectiv a fost deshiderea unui magazin de haine pe strada Alexandru Ivasiuc, de care se vor ocupa două tinere din mediul insituţionalizat.

“Este vorba despre un magazin de haine amenajat pe strada Alexandru Ivasiuc, nr 24, cu haine pentru copii, dar şi pentru adulţi, pentru toaate buzunarele şi noi, dar şi la mâna a doua. Fetele care au grijă de magazine pregătesc hainele pentru expunere le aranjează, le pun pe umeraşe, este o activitate casnică care le pregăteşte pentru viitor”, spune Dan Pralea.

Atât carmangeria, cât şi magazinul vor fi inaugurate maine, la ora 12:00. Tot ceea ce va reprezenta profitul acestor două puncte de lucru va fi direcţionat spre trei case de tip familial din Sighet. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FMWarning: fopen(/var/www/clients/client0/web2/web/logs/22-04-2018.log): failed to open stream: Permission denied in /var/www/clients/client0/web2/web/core/sys/Log.php on line 10

Warning: fopen(/var/www/clients/client0/web2/web/logs/22-04-2018.log): failed to open stream: Permission denied in /var/www/clients/client0/web2/web/core/sys/Log.php on line 10