SIGHET: Memoria Generalul Leonard Mociulschi a fost cinstita la Sighetul Marmatiei prin lansarea unei carti biografice

SIGHET:  Memoria Generalul Leonard Mociulschi a fost cinstita la Sighetul Marmatiei prin lansarea unei carti biografice

  Memoria Generalul Leonard Mociulschi a fost cinstita la Sighetul Marmatiei. Sub egida manifestarilor cuprinse in proiectul “Iarna sigheteana ”, Colonelul Eugen Ichim a lansat cartea bibliografica “Generalul Leonard Mociulschi,  emblema a vanatorilor de munte”. Scopul acestei lansari a fost dupa cum spune si autorul de a pastra vie memoria acestui brav razboinic care a fost gazduit de Sighet pe o perioada de 8 ani. 

Istoria se scrie in fiecare zi si pentru a-i cinsti pe cei care si-au pus amprenta in evolutia societatii, oamenii momentului incearca prin diferite modalitati sa le pastreze vie memoria si faptele. Un astfel de eveniment a avut loc si ieri la Casa de Cultura din Sighetu Marmatiei.  Intr-un ambient solemn in prezenta oficialitatilor locale, colonelul Eugen Ichim a lansat cartea biografica “Generalul Leonard Mociulschi, emblema a vanatorilor de munte” unde sunt trecute  faptele de vitejie si detalii despre existenta celui care a fost Generalul Leonard Mociulschi. Autorul sustine ca a ales sa isi lanseze aici cartea deoarece Sighetul a fost  garnizoana in care generalul a poposit cel mai mult si anume intre anii 1932 1940.
Sighetenii nu l-au uitat pe cel care a fost Generalul Leonard Mociulschi, de altfel in oras exista o statuie care aminteste de faptele sale, iar o strada ii poarta numele. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.