Eveniment

SIGHET: Duminică va fi dezvelit bustul lui Elie Wiesel

joi , 24 mai 2018, ora 20:50       de Oana Dulf       Eveniment

 Sâmbătă seara, la Școala de Muzică și Arte Plastice ”George Enescu” din Sighetu Marmației va rula filmul ”Scurtcircuit”, inspirat din tragedia de la Maternitatea Giulești. Duminică, autoritățile locale vor organiza o ceremonie în cadrul căreia va fi dezvelit bustul lui Elie Wiesel. 


Duminică, la ora 13:00, se va dezveli bustul lui Elie Wiesel. 

”Dezvelim bustul lui Elie Wiesel. Acțiunea se face de către Primăria Sighet și Muzeul Maramureșan. Am încercat și am reușit să facem cu puterile noastre, va fi doar sponsorul principal - un cetățean sighetean care locuiește în Statele Unite, dar va fi prezent duminică la Sighet. Eu invit pe toată lumea care dorește să participe la acest eveniment. Este un eveniment oarecum unic”, informează primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli. 

Sâmbătă, la ora 19:00, la Școala de Muzică ”George Enescu”, în Sala ”Monica Chifor”, va avea loc o proiecție a unui film realizat de Cătălin Saizescu, fiul regizorului Geo Saizescu. 

”Este un film artistic foarte bine văzut și premiat care prezintă de fapt tragedia ce a avut loc la Maternitatea Giulești. Am încercat să îi dăm o oarecare tentă, l-am adus inclusiv pe managerul de la Maternitatea Giulești, întâmplarea face să fie un sighetean și e prima dată când filmul ajunge în zona noastră”, mai spune Horia Scubli. 

Tot pentru finalul acestei săptămâni, la Sighet se mai pregătește o expoziție de carte evreiască. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM