SIGHET: Cei 20 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu au fost marcaţi astăzi printr-o expoziţie itinerantă

SIGHET: Cei 20 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu au fost marcaţi astăzi printr-o expoziţie itinerantă

Corneliu Coposu, fostul politician român şi lider al României postcomuniste, a fost comemorat astăzi la Memorialul „Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei” din Sighet. Astfel, a fost organizată o expoziţie în memoria acestuia, la care au luat parte şi mai mulţi sigheteni.

Astăzi s-au comemorat 20 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Cornel Coposu, fostul mare om politic. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa a zeci de sigheteni. Această expoziţie a fost organizată în mai multe zone din ţară.
Este o expoziţie intinerantă, expoziţie cu care am fost în toată ţara. Aşa cum bine aţi spus, se împlinesc 20 de ani de la moartea marelui om politic, Corneliu Coposu şi consider că este foarte important ca în memoria tinerilor şi a oamenilor să readucem personalitatea lui Corneliu Coposu, un om politic complect şi care ar putea fi un model pentru politicienii din ziua de azi”, a spus Mircea Mureşanu, organizatorul expoziţiei.
De menţionat este faptul că expoziţia itinerantă se află pentru prima dată în Maramureşul Istoric. Organizatorii au ales această locaţie întrucât aici se află un obiectiv extrem de important, cum este Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.