SIGHET/ ACTUALIZARE: Incendiu de amploare la o fabrică de cherestea. FOTO

SIGHET/ ACTUALIZARE: Incendiu de amploare la o fabrică de cherestea. FOTO

Un incendiu a izbucnit în urmă cu puțin timp la o fabrică de cherestea de pe strada Dobăieș din Sighetu Marmației. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu mai multe autospeciale cu apă și spumă. Flăcările se propagă cu repeziciune. Un fum gros a învăluit întreaga zonă. 


ACTUALIZARE 1: Sute de oameni se află la fața locului. Două echipaje ale Poliției, un echipaj al Poliției Locale, un echipaj SMURD s-au deplasat de urgență în zona incendiului. Din primele informații se pare că nu au existat victime. Pompierii se luptă cu flăcările, incendiul se propagă cu repeziciune. Oamenii vorbesc cu disperare de zecile de angajați ai fabricii care își vor pierde locul de muncă. 

ACTUALIZARE 2: Șeful secției de prelucrare a scaunelor a povestit pentru maramedia.ro că la fabrică sunt angajați peste 200 de oameni. În timpul izbucnirii incendiului, la fabrică se aflau la lucru angajații din schimbul 2. Când au sesizat pericolul, au evacuat clădirea. Anul acesta urmau să sărbătorească 20 de ani de când funcționează această unitate.  Fabrica era asigurată.

       

 

ACTUALIZARE 3Șeful secției de prelucrare a scaunelor a fost prezent și el la fața locului. Copleșit de tristețe acesta a povestit scena izbucnirii incendiului. 

”În momentul în care s-a declanșat incendiul era aici schimbul doi. Nu sunt victime pentru că oamenii au evacuat clădirea, sunt numai pagube materiale. E o fabrică destul de mare. Secția de scaune a fost afectată în principal, cea de mese a scăpat. Fabrica funcționează din 1994, anul acesta se aniversau 20 de ani de la inaugurare. Administratorul are perspective mari în ceea ce privește această afacere. Intenționează să deschidă încă o secție în altă parte așa că acuma probabil va urgenta lucrările”, a declarat Ioan Tivadar, șef secția de prelucrare a scaunelor.

Pompierii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a învinge flăcările care au cuprins întreaga fabrică. Au pus în funcțiune toate autospecialele din dotare și mai mult decât atât au cerut și sprijinul colegilor din Bogdan – Vodă, care li s-au alăturat imediat. Zecile de pompieri au reușit în cele din urmă să lichideze focarul.

”Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o societate comercială care avea obiect de activitate prelucrarea lemnului. Ne-am deplasat cu toate forțele și mijloacele pe care le avem la dispoziție. Am solicitat în sprijin încă două autospeciale de la Garda de Intervenție Bogdan – Vodă și de la o altă societate comercială din Sighetu Marmației, în total am acționat cu șase autospeciale dotate cu apă și spumă, o autoscară și două motopompe care au fost alimentate dintr-un bazin și de la hidranții care erau funcționali. Suprafața incendiată la momentul în care am sosit noi era de aproximativ 2000 mp. Am reușit să localizăm propagarea incendiului la clădirile și depozitele invecinate. După terminarea tuturor operațiunilor vom putea să stabilim cauza incendiului”, a declarat locotenent colonel Ovidiu Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației.

 

 

Până la sosirea la faţa locului a grupei operative a inspectoratului, condusă de lt.col. Ioan Ioniţă Sîrb, primul adjunct al inspectorului şef, militarii au fost coordonaţi de către lt.col. Ovidiu Moldovan, comandantul Detaşamentului Sighet. 
În această dimineaţă, o comisie formată din cadre I.S.U, I.P.J şi reprezentanţi ai societăţii se deplasează la faţa locului pentru stabilirea cauzei incendiului. 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.