SIGHET: 700 de copii au primit câte o carte de la principele Nicolae al României

SIGHET: 700 de copii au primit câte o carte de la principele Nicolae al României

Alteţa sa regală principele Nicolae al României se află în aceste zile în municipiul Sighetu Marmaţiei. Astăzi, el a avut o întâlnire cu 700 de copii din municipiu, cărora le-a făcut o bucurie dăruindu-le câte o carte, în cadrul unei acțiuni care face parte din camapania „Cărțile copilăriei în fiecare casă”. Tot în cadrul acestei campanii, principele Nicolae al României va porni mâine dimineaţă într-un tur pe bicicletă până la Constanţa.
Turul ciclist “Cărțile copilăriei pe bicicletă” este organizat în cadrul proiectelor inițiate de Asociația Curtea Veche pentru promovarea unei vieți sănătoase prin sport și lectură. Sunt în total peste 1.000 de kilometri pe care principele Nicolae îi va parcurge pe bicicletă prin țară, în doar 9 zile, iar punctul de start este la Sighetu Marmației. Traseul va continua prin Dej, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași și Constanța.
„Noi plecăm mâine dimineaţă pe biciclete până la Constanţa. Vom avea în fiecare zi câte o etapă, ca să adunăm bani să ajungem şi la alţi copii. Este o acţiune de strângere de fonduri şi când vă duceţi acasă poate rugaţi şi pe cei din jurul vostru să doneze o carte pentru asociaţie, ca să poată beneficia cât mai mulţi copii”, a precizat Irina Arsene, reprezentantă a Asociaţiei Curtea Veche.
Alteţa sa regală a sosit la Sala Polivalentă din Sighet pe bicicletă, principele Nicolae fiind întâmpinat de autorităţile locale, în frunte cu primarul Ovidiu Nemeş, dar şi de aproximativ 700 de copii de la școlile gimnaziale nr. 10 și „George Coşbuc” din municipiu, copii care au primit daruri speciale oferite de principele Nicolae.
„Mă bucur să fiu aici, din nou, la Sighetu Marmaţiei, în mijlocul dumneavoastră. Venim astăzi cu nişte daruri care sper că vă vor aduce nu numai un moment de relaxare, ci și, mai ales, bucuria descoperirii personajelor şi aventurilor din fiecare poveste”, a spus ASR principele Nicolae al României.
Edilul local Ovidiu Nemeş s-a alăturat acestei campanii şi va porni şi el pe bicicletă alături de alteţa sa regală până la ieşirea din oraş. Toți cei care doresc să fie alături de plutonul cicliștilor din care fac parte principele Nicolae al României și campionul național la ciclism Alex Ciocan sunt invitați să vină cu bicicleta la punctul de start al turului ciclist, adică strada pietonală Corneliu Coposu din municipiu, mâine,  la ora 09.00, pentru a-i conduce pe oaspeți către ieșirea din oraș.
„Ţinta pe care v-aţi propus-o în acest eveniment la Sighetu Marmaţiei putem spune că va fi îndeplinită. Astăzi, 700 de copii vor merge acasă şi vor citi. E un lucru extrem de important şi practic întreaga acţiune e în scopul încurajării copiilor la citit şi la sport. Vă aşteptăm pe pietonală, acolo de unde alteţa sa regală principele Nicolae, cu întreg staff-ul, va pleca într-o cursă care va fi finalizată pe 3 mai la Constanţa. Haideţi să fim cu toţii acolo şi să-i încurajăm!”, le-a transmis celor prezenţi primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.
Cei care au răspuns corect la o întrebare au primit din partea principelui Nicolae al României câte o bicicletă, pentru a încuraja astfel practicarea sportului şi înclinaţia spre mişcare. Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.