Social

SFATURI DE LA SPECIALIȘTI: Prevenirea afecțiunilor oftalmologice, mai importantă decât tratamentul

joi , 12 oct 2017, ora 16:47       de Dana Berci       Social

 Milioane de oameni au afecțiuni oftalmologice.Pentru sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă persoanele care suferă din cauza lipsei totale sau parțiale a vederii a fost aprobată de către Senat o propunere legislativă pentru a marca Ziua mondială a vederii.


Specialiștii cred că este nevoie de campanii de educare și informare a populației în acest domeniu.

“Când vorbim despre probleme de vedere putem să discutăm de probleme patologice, de cei cărora le lipsește total sau parțial vederea și în lume sunt peste 200 de milioane de oameni care au astfel de probleme. Acum, când discutăm despre probleme de vedere, suntem la alt nivel cu tehnologia și am reușit în ultima perioadă să putem să tratăm și să vindecăm multe din bolile care există pe partea oftalmologică. Cele mai multe persoane cu probleme de vedere au vârsta peste 50-60 de ani”, a spus medicul optometrist Bogdan Stan.

În prevenirea și tratatea afecțiunilor oftalmologice controlul periodic joacă un rol extrem de important.

„O boală la ochi poate de multe ori nu se simte, dar un pacient care are și alte probleme de sănătate, de exempu diabet sau tensiune, trebuie să urmărească și acest aspect. Dacă se simte ceva trebuie să își facă control oftalmologic, nu trebuie să fugim de aceste controale. A evoluat așa de mult tehnologia, că acum putem să facem fondul de ochi în câteva secunde și vedem ce este în spatele ochiului, operația de cataractă se face în câteva minute, dar trebuie să ne protejăm și să avem grijă de noi, să mâncăm sănătos, să avem o viață echilibrată”, a adăugat medicul optometrist.

Medicii specialiști spun că în ultimii ani și pacienți sunt mai interesați de prevenirea acestor afecțiuni.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM