SFATUL SPECIALIȘTILOR: Cum ne păzim de viroze în sezonul rece

joi , 11 ian 2018, ora 17:47       de Dana Berci       Sanatate

În sezonul rece virozele pot fi ţinute la distanţă prin consumarea unor alimente bogate în vitamine şi minerale care au rol de întărirea sistemului imunitar. Alimentația este extrem de importantă și când vine vorba de slăbit.

Potrivit specialiştilor, sistemul imunitar poate fi întărit nu doar cu medicamente ci şi cu o serie de alimente bogate în vitamine şi minerale.

”Din nefericire trăim o iarnă atipică și este aproape o manifestare epidemică a cazurilor de viroză respiratorie. Ca să putem să ne adaptăm alimentația trebuie în primul rând să nu mâncăm excesiv tocmai în ideea de a nu încetini procesele imunitare de la nivelul corpului, de a mânca acele alimente care aduc un aport suplimentar de vitamina C și aici pot să numesc citricele, kiwi, îndemn adulții să consume aceste fructe”, a spus nutriționistul Adrian Danciu.

De asemenea în această perioadă este recomandat să se consume multe lichide în special apă plată și ceaiuri.

”Să se bea lichide multe, dimineața să se mănânce o linguriță de miere de albine cu scorțișoară și ghimbir pentru că este bine pentru organism, echinaceea este foarte bună, ceaiurile, lichidele trebuie băute în cantitate suficientă, ele sunt cele care contribuie la o stare de păstrare a sănătății noastre în această perioadă”, a precizat nutriționistul.

La fel de importantă ca și alimentația este și mișcarea.

tags: sfatul, specialiȘtilor:, cum, ne, pazim, de, viroze, in, sezonul, rece