Stiri

SECURITATE CIBERNETICĂ: Campanie de prevenire a fraudelor informatice

joi , 18 oct 2018, ora 12:37       de Dana Berci       Stiri

 În Luna Europeană a Securităţii Cibernetice, Poliţia Română se alătură agențiilor de aplicare a legii din statele membre UE şi non-membre care derulează, până în 23 octombrie, o campanie de prevenire a fraudelor informatice.


Internetul a devenit foarte atractiv pentru infractorii cibernetici. Autorii folosesc metode ingenioase cu scopul de a obține bani sau informații financiare valoroase de la cetățeni. Tacticile folosite de infractorii informatici sunt din ce în ce mai inovative și greu de detectat.

Oamenii legii spun că infractorii cibernetici fac tot ce pot să obțină ceea ce vor – banii sau datele unor persoane, începând cu însușirea nelegală a calității de manager al unei companii, până la punerea în scenă a unor false relații de dragoste.

Campania îşi propune să informeze şi să conştientizeze utilizatorii de internet cu privire la modurile de operare ale infractorilor, astfel încât aceştia să se poată apăra împotriva amenințărilor de tip social engineering. Astfel, timp de o săptămână, veţi găsi pe site-ul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, mm.politiaromana.ro, secţiunea Comunicate, materiale utile, elaborate de către iniţiatoarea acestei campanii, Agenţia Europeană a Structurilor de Aplicare a Legii – EUROPOL.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM