Externe

SE OPUNE VEHEMENT: Vladimir Putin anunţă că nu va permite "niciodată" reintegrarea regiunii Crimeea de către Ucraina

duminica , 11 mar 2018, ora 19:12       de MEDIAFAX       Externe

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat duminică, într-un interviu pentru un film documentar, că reintegrarea regiunii Crimeea de către Ucraina este imposibilă, indiferent de circumstanţe, relatează site-ul agenţiei Tass.


"Despre ce vorbiţi? Aţi înnebunit? Cum să renunţ la Crimeea? Astfel de circumstanţe nu există şi nu vor exista niciodată", a răspuns Putin la întrebarea unui jurnalist despre situaţia regiunii ucrainene Crimeea.

În documentarul intitulat "Putin", jurnalistul Andrei Kondraciov i-a adresat lui Vladimir Putin o serie de întrebări pe mai multe teme, inclusiv situaţia din Siria.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident. Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că nu renunţă la iniţiativa de a recupera Crimeea, considerată "o parte integrantă a Ucrainei".

Poziţia Moscovei a fost că decizia desprinderii Crimeei de Ucraina a fost luată de Consiliul suprem al regiunii, pe fondul "loviturii de stat" de la Kiev şi a răspândirii ideilor radicale.

La 10 septembrie 2017, au avut loc pentru prima dată alegeri pentru funcţia de guvernator în oraşul Sevastopol şi în autoproclamata republică Crimeea, scrutin care nu a fost recunoscut de Uniunea Europeană.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM