Comunitate

SE IAU MĂSURI: Nu se va mai putea parca în fața Bisericii ”Sfântul Iosif Mărturisitorul”

joi , 18 mai 2017, ora 14:11       de Dana Berci       Comunitate

 Parcarea improvizată în centrul orașului, în fața Bisericii ”Sfântul Iosif Mărturisitorul”, va dispărea complet în câteva zile. Autoritățile sighetene și-au propus să interzică accesul autoturismelor în această zonă și să reamenajeze locul.


Problema mașinilor parcate acolo sau expuse spre vânzare este veche de câțiva ani. Dacă șoferii nu au înțeles de bunăvoie că acolo nu este parcare, acum acest lucru va fi interzis prin montarea unor stâlpi.

 „Din nefericire, aceste parcări care aparțin magazinelor s-au transformat într-un târg de vânzare al mașinilor, lucru care pentru mine nu este de acceptat. Nu au ținut cont de faptul că acolo cândva era o zonă verde, au parcat tot felul de camioane și am considerat că este cazul să modernizăm puțin zona. Vom interzice accesul în zonă prin acei stâlpi metalici care nu permit mașinilor să urce pe trotuare ca să împiedice circulația pietonilor”, a precizat primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli.

Chiar dacă în acel loc nu era amenajată o parcare, de mai mulți ani un ii sigheteni obișnuiau să-și lase mașinile în fața bisericii. Odată ce va interzis accesul autoturismelor în zonă, nu va mai fi posibilă nici parcarea. Primarul Horia Scubli spune că deocamdată nu s-a găsit un loc în această zonă  în care să se facă parcare.

 „În acest moment nu avem în atenție un asemenea loc, dar cred că în curând ne vom gândi să facem o piață de mașini, însă așa cum se întâmplă întotdeauna acolo nu se va duce nimeni, pentru că este mult mai comod sa stai în mijlocul orașului.  Eu nu accept acest gen de parcare și mă voi lupta atâta timp cât voi putea cu toți cei care încalcă legea”, a adaugat primarul.

Deocamdată în această zonă se refac trotuarele, se pun borduri, urmând să se monteze și stâlpi care vor împiedica accesul autoturismelor.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii
sighetean
joi , 18 mai 2017, ora 22:26
De ce nu se putea lasa parcare pe o portiune din fata bisericii? Vedeti in alte orase (Cluj,Satu Mare ,Arad ....)cu parcari in vecinatatea bisericilor mai renumite si nu au patit nimic nici sfintii si nici alti "Conducatori" !!!
TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM