Eveniment

SE DĂ STARTUL: Mâine se deschide sezonul moto 2017

vineri , 21 apr 2017, ora 11:32       de MaraMedia       Eveniment

 Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare, colaboratori ai Clubului Moto NORD 6 RIDERS, vor fi prezenţi mâine în Piaţa Millenium din municipiu la deschiderea sezonului MOTO 2017.  


Sâmbătă , 22 aprilie, când se va da startul sezonului moto, poliţiştii rutieri vor fi alături de motociclişti şi le vor reaminti câteva aspecte privind conduita pe care ar trebui să o adopte în trafic pentru a preveni implicarea lor în accidente. 

- pe timpul deplasării pe drumurile publice, conducătorii motocicletelor, mopedelor şi persoanele transportate pe acestea au obligaţia să poarte cască de protecţie omologată;

- conducătorii motocicletelor şi mopedelor sunt obligaţi să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării acestora pe drumurile publice;

- pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani şi să facă dovada absolvirii unui curs de  legislaţie rutieră. În plus mopedele trebuie să aibă  asigurare pentru răspundere civilă pentru daune cauzate terţilor ( RCA).

- chiar dacă pe mopede se circulă cu o viteză mai mică decât cea a unui autoturism, regimul legal de viteză atât în localităţi cât şi în afara acestora trebuie respectat. Viteza de deplasare trebuie adaptată la particularităţile drumului şi traficului.

- o atenţie deosebită este necesară la schimbarea direcţiei de deplasare care ar trebui să fie precedată de asigurarea temeinică şi de semnalizarea corespunzătoare.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ce părere aveţi sentinţa în procesul lui Liviu Dragnea va fi:
achitare
condamnare cu executare
condamnare cu suspendare

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM