Politic

SE CAUTĂ PRIMARI: În două localitățí maramureșene vor avea loc alegeri parțiale în 11 iunie

vineri , 21 apr 2017, ora 13:24       de Oana Dulf       Politic

 În 11 iunie vor avea loc alegeri locale parțiale. În 49 de localități din țară se va alege un nou primar. Două dintre acestea sunt din județul Maramureș. Este vorba despre orașele Ulmeni și Baia Sprie. Municipiul Baia Mare nu se regăsește pe această listă. 


Guvernul României a stabilit în data de 11 iunie organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

Alegerile parțiale vor fi organizate în cinci municipii – Moinești, județul Bacău, Craiova, județul Dolj, Târgu Jiu, județul Gorj, Lupeni, județul Hunedoara, Roman, județul Neamț. Alegeri parțiale vor mai avea loc în nouă orașe – Râșnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinți-Târg, Țăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Bușteni, Băicoi și în 35 de comune.

Orașul Ulmeni a rămas fără primar după ce, Lucian Morar ales cu peste 80% din voturile exprimate la alegerile din iunie 2016, a fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș. Conform legii, Morar trebuia să demisioneze dinuna din funcții și a ales să rămână în forul administrativ județean. Și la Baia Sprie vor avea loc alegeri în 11 iunie, după ce Dorin Pașca și-a dat demisia din funcția de primar. A  fost găsit incompatibil și în conflict de interese pentru că și-a angajat fratele tocmai în primăria pe care o conducea. 

Într-un comunicat al Executivului se precizează că în cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării, potrivit prevederilor legale pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor locale, în conformitate cu legea. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM