Stiri

SCRISOARE DESCHISĂ: În urma presiunilor venite din partea părinților, cadrelor didactice și societății civile, primarul Horia Scubli se adresează Ministrului Educației

joi , 6 apr 2017, ora 09:32       de Dana Berci       Stiri

 Deși consilierii locali au votat în unanimitate proiectul prin care se revine asupra deciziei luate în ședința de consiliu local din 31 ianuarie, de a trece Școala gimnazială de Arte ”George Enescu” ca strutură la Școala gimnazială ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa”, iar insituția de învățământ a revenit la statulul de persoană juridică, discuțiile pe acest subiect sunt departe de a se fi încheiat.


Votul consilierilor locali din ședința din 23 martie a fost un pic tardiv iar soarta școlii de muzică este acum în mâna Ministerului Educației Naționale. Cel mai probabil acesta a fost și motivul pentru care primarul municipiului Sighetu Marmației a publicat pe pagina lui de facebook o scrisoare deschisă Ministrului Educației, Pavel Năstase.

 

“Scrisoare deschisă Ministrului Educației, Prof.Univ. Dr. Pavel Năstase

Stimate Domnule Ministru,

Având în vedere discuția publică declanșată pe marginirea restructurării rețelei școlare, mai precis fuziunea prin absorbție a Școlii gimnaziale de muzică și arte plastice ”George Enescu” cu Școala Gimnazială ”Ioan Mihaly de Apșa”, vă rog să luați în considerare următoarele aspecte:

1.În prezent Școala gimnazială de muzică și arte plastice ”George Enescu” funcționează ca o instituție de sine stătătoare, cu un program suplimentar de muzică și arte plastice.

De-a lungul celor 57 de ani de activitate multe dintre personalitățile marcante în domeniul cultural și-au început educația artistică, unii dintre ei ajungând instrumentiști de valoare, alții remarcabili profesori de muzică în învățământul românesc preuniversitar și chiar universitar.

2.Hotărârea Consiliului Local nr.4/2017 privind aprobarea rețelei școlare a municipiului Sighetu Marmației pentru anul școlar 2017 – 2018 în urmă căreia s-a hotărât fuziunea prin absorbție a Școlii gimnaziale de muzică și arte plastice ”George Enescu” cu Școala Gimnazială ”Ioan Mihaly de Apșa” a avut la bază prevederile cuprinse în art.61 alin 1 și 2 din Legea nr.1/2011 a educației naționale, OMENCS NR.5777/22.11.2016 și avizul conform nr.216/13.01.2017 a Inspectoratului Școlar al județului Maramureș.

3. Ca urmare a contestării în spațiul public a Hotărârii Consiliului Local mai sus menționate și a numeroaselor presiuni din partea părinților, cadrelor didactice și societății civile pentru păstrarea autonomiei Școlii gimnaziale de muzică și arte plastice ”George Enescu” în data de 23 martie a.c. a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local în urma căreia, cu unanimitate de voturi, s-a revenit asupra deciziei. Astfel, Școala gimnazială de muzică și arte plastice ”George Enescu” va avea în continuare personalitate juridică și după 1 septembrie a.c. Pentru ca această decizie să intre în vigoare este necesară obținerea avizului Ministerului Educației în acest sens.

Așadar, viitorul acestei școli emblematice pentru Maramureș se află în mâinile Dumneavoastră.

Vă asigur de toată disponibilitatea, susținerea și expertiza mea și sunt convins că împreună putem salva o școală cu tradiție și o vom reda comunității sighetene ca o școală independentă, cu renume, capabilă să gestioneze și să genereze noi talente și valori pentru cultura locală, națională și internațională.

Cu deosebită considerație,

Primarul municipiului Sighetu Marmației

Horia Scubli”

 


 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM