Şcoala Discovery, un proiect nefondat

Şcoala Discovery, un proiect nefondat
Elevii români se vor putea documenta de la televizor cu privire la subiecte ştiinţifice din fizică, chimie, biologie, ecologie sau invenţii, acestea urmând să fie prezentate, din 16 ianuarie, în cadrul programului TV "Şcoala Discovery", gândit pentru diversificarea resurselor de învăţare. Reprezentanţii Sindicatului liber din Învăţamânt susţin că acest proiect este doar o găselniţă de a ministrului Funeriu de a cheltui bani fară rezultate concrete.
Prin nou program TV "Şcoala Discovery", vor fi prezentate subiecte ştiinţifice, de la chimie şi matematică, fizică, biologie şi ecologie, până la invenţii, având ca scop diversificarea resurselor de învăţare, în compleatarea celor din clasă. Liviu Marian Pop liderul FSLI Maramureş susţine că acest proiect este nefondat. Conform legislaţiei în vigoare toate televiziunile din România  au obligţia să prezinte emisiuni educative. Prin deducţie “Şcoala Discovery” este un alt motiv al ministrului Funeriu de a cheltui banul public. Interlocutorul nostru susţine că nici macar Televiziunea Naţională, nu respectă legea privitor la numărul emisiunilor educative  pe care le difuzează.
Reprezentanţii FSLI declară că în primul rând ar trebui să se lucreze la calitatea acestor emisiuni, lucru care nu necesită cheltuirea banilor publici.
Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu şi Africa) şi Ministerul Educaţiei din România au lansat, duminică, proiectul "Şcoala Discovery", o iniţiativă pentru susţinerea educaţiei ştiinţifice în România, încurajând elevii şi profesorii să utilizeze resurse new media la orele de curs şi să înveţe cu ajutorul Discovery Channel.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.