Economic

SCHIMBĂRI DE COD RUTIER: Nu se mai pot plăti amenzi direct polițiștilor

sambata , 25 aug 2018, ora 12:00       de avocatnet.ro       Economic

 Începând de ieri nu mai putem plăti pe loc polițistului care ne dă o amendă rutieră jumătate din minimul legal al acelei amenzi - scrie avocatnet.ro. Cu toate că vom avea la dispoziție mai mult timp să plătim jumătate din amenda minimă, respectiv 15 zile, în loc de 48 de ore, va trebui să ne folosim de celelalte modalități de plată, pentru că plata către polițist a dispărut din Codul rutier.


În Codul rutier a existat până în 24 august o prevedere care permitea plata anumitor amenzi, pe loc, către polițist, la jumătate din minimul prevăzut de lege. Odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, respectiva prevedere a dispărut.

"Pentru amenzile contravenționale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege", scria în Codul rutier până ieri.

Prin urmare, nu mai putem plăti polițistului amenda rutieră la jumătate, ci trebuie să mergem fie la sucursalele CEC, la Trezorerie, la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale, online, pe ghiseul.ro. ș.a.m.d.

Tot de ieri, termenul pentru plata amenzilor rutiere la jumătate din minimul legal s-a extins la 15 zile, în contextul în care, până acum, era de 48 de ore.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM