Comunitate

SCANDAL: Oameni revoltaţi de modul în care se lucrează pe DN18 la Moisei

marti , 5 iun 2018, ora 21:30       de Maramedia       Comunitate

Oameni revoltați în comuna Moisei, din cauza lucrărilor de reabilitare a DN18. Câțiva localnici sunt deranjați că le este obstrucționat accesul în curte din cauza lucrărilor ce se fac la rigole. De cealaltă parte, muncitorii susțin că au avize și respectă planșele de lucrări. 


Felul în care se realizează lucrările pe DN 18, în Moisei, deranjează și devine subiect de scandal. Oamenii spun că se lucrează în bătaie de joc și cer să vină la fața locului șeful de la DRDP Cluj. În fața caselor lor s-au săpat șanțuri pentru realizarea rigolelor, chiar lângă gardul locuințelor, cel mai probabil fără posibilitatea de a se mai construi și trotuare. Revoltați, oamenii au înregistrat modul în care se lucrează și au făcut publice imaginile. 

Întrebat de situație, primarul comunei Moisei susține că se respectă proiectul de reabilitare a DN 18, iar această situație nu trebuie să împotmolească finalizarea reabilitării drumului național. 

PRIN TELEFON: TOADER ȘTEȚCU, primar Moisei

”E domeniu public și degeaba se zbat oamenii. Nu le convine că nu își pot parca mașinile în fața casei. Am așteptat atâția ani de zile să se finalizeze proiectul și acum să ne împotmolim. Oamenii și-au pus gardurile aproape de drum, nu au respectat distanța pentru trotuare, vor să nu treacă rigola pe lângă gardul lor”, declară primarul comunei Moisei, Toader Ștețcu. 

Lotul 1 Moisei – Borșa ar fi trebuit finalizat la data de 24 august 2017. Localnicii din Moisei au arătat însă, prin filmulețele înregistrate, cum arată azi situația pe o porțiune din DN 18.

La finalul lunii februarie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat stadiul proiectelor aflate în derulare pentru autostrăzi și drumuri naționale și, contrar așteptărilor, finalizarea investițiilor pe tronsoanele de pe DN 18 Baia Mare - Sighetu Marmației și Moisei - Iacobeni nu mai este posiblilă în 2018 din cauza lipsei alocării bugetare, a semnalat în luna martie deputatul USR de Maramureș Vlad Emanuel Duruș, într-o interpelare.

El a mai atras atenția că cele 4 loturi ale tronsonului Moisei - Iacobeni au o situație și mai îngrijorătoare. Execuția lucrărilor se situează între 70% pentru lotul II și 10% pentru lotul IV. Stadiul financiar este între 55% lot I și 4% lot IV.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM