SÂRBI: Se lucrează intens pe terenul unde urmează să fie construit depozitul ecologic

SÂRBI:  Se lucrează intens pe terenul unde urmează să fie construit depozitul ecologic

Se lucrează intens pe terenul de la Sârbi, acolo unde urmează să fie construit depozitul ecologic, în cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş. Zeci de oameni au fost mobilizaţi pentru a curăţa terenul unde vor fi amplasate construcţiile aferente acestui depozit.
Începând cu data de 20 iulie, executanţii lucrării au demarat la Sârbi, localitatea unde va fi construit depozitul ecologic, operaţiunile de decopertare a stratului vegetal. Constructorii spun se află în grafic, iar de luna viitoare, aceştia vor demara lucrările propriu-zise la depozitul ecologic.
„La această oră sunt peste 35 de oameni care lucrează acolo începând cu cei care lucrează cu drujbele pentru defrişare şi mecanicii de utilaje, dar şi şoferii care lucrează aferent decopertării stratului vegetal şi lucrărilor aferente organăzării de şantier. De mâine vom duce beton pentru a face platformele pentru organizarea de şantier şi se vor duce baracamentele necesare pentru a porni efectiv lucrările de construcţie pe care ni le-am propus”, a declarat directorul de antrepriză montaj instalaţii, Radu Pop.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş speră ca până la finele lunii mai 2016, prima celulă a depozitului ecologic să devină operaţională.
„Este unul dintre cele mai importante contracte care se realizează în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor pentru că de realizarea lui va depinde până la urmă funcţionalitatea proiectului. Ne dorim ca până la finele lunii mai 2016 acest contract să fie realizat, să avem prima celulă a depozitului ecologic operaţională, astfel încât să putem depozita acolo şi finaliza tot ceea ce înseamnă închideri depozite neconforme. De aceea am solicitat contructorilor să fie extrem de atenţi cu respectarea termenelor contractuale pentru că noi nu vom face niciun fel de derogare de la aceste termene. Este esenţial ca prima celulă a depozitului să fie realizată în termenul propus şi noi să închidem întreg proiectul undeva în luna iunie 2016, aşa cum ne-am dorit”, a declarat preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu.
Până în prezent au fost făcute şi achiziţii în cadrul acestui proiect: peste 1.000 de containere, 9.000 de igluuri, peste 2.700 de pubele, 25 de containere cu o capacitate de peste 30 metri cubi, 9 camioane de mare tonaj şi 6 remorci.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.