SĂRBĂTOARE: Zilele Sfântului Ștefan

vineri , 11 aug 2017, ora 14:45       de Narcisa Chișiu       Eveniment

 Este cel de-al patrulea an de când Protopopiatul romano-catolic ”Sfântul Carol Borromeo” din Sighet organizează Zilele Sfântului Ștefan. Cu acest prilej, organizatorii au pregătit un bogat program care se întinde pe șase zile, din 15 până în 20 august.


Deschiderea oficială a Zilelor Sfântului Ștefan va avea loc în cadrul liturghiei celebrate cu ocazia hramului bisericii din Câmpulung la Tisa, cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Pe parcursul celor șase zile vor avea loc concerte de muzică clasică,  de muzică veche,  tabere de pictură, depuneri de coroane la mormântul pictorului Hollosy Șimon,  activități pentru copii, program religios, concert de muzică de cabaret și multe surprize. 

”În cadrul acestui eveniment ne-am pregătit cu activități pentru copii și tineret, cu concerte de muzică clasică în biserică, cu o seară cu secific unguresc și, pentru că în acest an se împlinesc 160 de ani de la nașterea marelui pictor sighetean cu renume mondial Hollosy Șimon, ne-am pregătit cu o expoziție de pictură a Școlii contemporane băimărene, dar și cu o lansare de carte privind viața și activitatea pictorului”, arată Krisztofer Oros, referent pastoral romano-catolic. 

Tot în cadrul acestui eveniment va fi organizat și un tur al orașului.  

”Va fi un tur istoric al orașului condus de Robert Zolopcsuk, istoric local, care va ghida acel grup interesat de istoria orașului”, spune Krisztofer Oros.

Evenimentele vor avea loc în clădirea parohiei și în biserica romano-catolică. Parteneri sunt asociațiile de profil din localitate, iar finanțarea este asigurată de guvernul maghiar. 

 
tags: sarbatoare:, zilele, sfantului, Ștefan