Politic

SĂPÂNŢA: Primarul Gheorghe Stan a primit o condamnare cu suspendare

joi , 6 feb 2014, ora 09:29       de Laura Pop       Politic

 În localitatea Săpânța ar putea avea loc alegeri parțiale, după ce edilul Gheorghe Stan a primit o condamnare cu suspendare. Primarul, aflat la primul mandat,  spune că sentința  este una nedreaptă și așteaptă decizia Curții de Apel Cluj. Prefectul Anton Rohian a precizat că nu poate să emită ordinul de încetare al mandatului de primar până când nu are la dispoziție toate documentele care îi atestă vinovăția. 


În cursul anului trecut, primarul Gheorghe Stan a fost condamnat de magistrații judecătoriei din Turda la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia  i-a fost suspendat dreptul de a conduce.Acestei pedepse i s-a adaugat încă una, tot de un an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea. Cele două pedepse au fost contopite la un an de închisoare cu suspendare. 

„Am primit o înștiințare cum că primarul din Săpânța a primit o condamnare cu suspendare. Trebuie să emit ordinul de suspendare a lui din funcție. Astea sunt pașii, simpli, dar aștept actele pentru a constata cele decise de judecătorie și apoi putem pune în aplicare.     ”, a arătat prefectul Anton Rohian. 

 „Este o decizie nedreaptă. Aștept decizia Curții de Apel , să pot ataca,  dacă va fi dat ordinul de suspendare , să atac in contencios administrativ.  ”, a precizat primarul din Săpânța, Gheorghe Stan. 

Reprezentantul guvernului în teritoriu a precizat că nu poate să emită ordinul de încetare al mandatului de primar al lui Gheorghe Stan până când nu are la dispoziție toate documentele care atestă vinovăția acestuia. 

 „În condiții legale, ar trebui să fie alegeri în Săpânța. Dar deocamdată, primarul este în funcție, nu am în fața mea un act prin care să vă spun că mâine pun în aplicare ordinul prefectului.   ”, a apus reprezentantul Guvernului în teritoriu. 

Primarul Săpânței, Gheorghe Stan este la primul mandat. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.SONDAJ DE OPINIE

Cui credeţi că merită să-i fie decernat trofeul "Lămâia anului 2016" pe baza situaţiilor create şi a faptelor sale?
președintele interimar Mircea Dolha, sub a cărui conducere filiala Maramureș a PNL a reuşit ”performanţa” de a obține la alegerile parlamentare un singur loc în forul legislativ, și acela pentru o persoană adusă din afara partidului
senatorul PSD Liviu Marian Pop, cu care ghinionul a fost generos iar soarta vitregă la alegerile de anul trecut, acesta prinzând loc în Parlament abia după ce s-a retras Sorina Pintea, ocupanta locului 1 pe listă
Dorin Pașca, fostul primar din Baia Sprie, care și-a pierdut scaunul de edil după ce și-a angajat fratele la primărie
primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fost personajul central de anul trecut din Săptămâna Patimilor, acesta fiind acuzat de luare de mită în biroul său de la Primărie
Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Maramureș, pentru cel mai nereușit soclu pe care a fost montat bustul lui Taras Șevcenko, din faţa bisericii ucrainene din Sighet
TV Sighet

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM