Comunitate

SALVATOR ȘI ÎN TIMPUL LIBER: Plt. maj. Eugen Nagy, felicitat de Prefectură pentru intervenția eficientă de la Colțirea

miercuri , 11 iul 2018, ora 15:19       de MaraMedia       Comunitate

Plutonierul major Eugen Nagy din cadrul Detașamentului de Pompieri ”Căpitan Adrian Marchiș” Baia Mare a fost felicitat și distins cu o diplomă de excelență de către prefectul Vasile Moldovan și subprefectul județului, pentru profesionalismul și devotamentul de care a dat dovadă în timpul liber. Acesta a intervenit prompt și eficient la accidentul grav de circulație produs luni la Colțirea, pompierul salvând viața conducătorului auto implicat în coliziunea autovehiculelor. Momente solemne astăzi la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș . Doi noi colegi - locotenenții Bogdan Marius Ardelean și Norbert Iosif Novelli - au rostit juramântul de credință față de patrie în prezența conducerii Instituției Prefectului Maramureș. În cadrul aceleiași ceremonii, plt.maj. Eugen Nagy, din cadrul Detașamentului de Pompieri “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare a fost recompensat de către oficialii Prefecturii și conducerea ISU Maramureș cu câte o diplomă de excelență pentru modul exemplar, curajul și abnegația de care a dat dovadă în primele momente de după accidentul rutier produs în data de 9 iulie, pe raza localității Colțirea. Accidentul grav de circulație s-a petrecut luni dimineață, în jurul orei 08:20, pe Drumul Județean 193, pe raza localității Colțirea. Un autocamion și o autoutilitară s-au ciocnit frontal, iar mașina mai mică a fost cuprinsă de flăcări.


Un pompier din cadrul Detașamentului “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare, aflat în timpul liber, care circula prin zonă, a observat că șoferul autoutilitarei nu poate să iasă din mașină și a acționat fără să stea pe gânduri, deoarece viața acestuia era în pericol iminent. Plt.maj. Eugen Nagy a încercat să extragă de urgență șoferul din autoutilitară, dar pentru că acesta avea partea inf erioară a corpului prinsă sub bord, iar flăcările se întețeau, a cerut sprijinul unor participanți la trafic. Împreună cu doi dintre aceștia, pompierul a reușit să scoată conducătorul auto din cabină și să-l transporte la o distanță de siguranță. Victima a fost preluată, în scurt timp, de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă S.M.U.R.D. și transportată la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare.


Plt.maj. Nagy Eugen a adunat între timp stingătoare portabile de la șoferii care se opriseră la locul accidentului și a acționat pentru localizarea incendiului, până la sosirea forțelor de intervenție. La fața locului au acționat un echipaj al unei autospeciale prevăzute cu modul de descarcerare și unul de prim ajutor S.M.U.R.D., de la Garda nr.2 de Intervenție Fărcașa, împreună cu echipajul de Terapie Intensivă Mobilă S.M.U.R.D. și cel de descarcerare grea din cadrul Gărzii nr. 1 de Intervenție Baia Mare.

 

 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM