SALARII: Dascălii își vor lua lefurile mai târziu ca de obicei

joi , 11 ian 2018, ora 13:33       de Dana Berci       Comunitate

 Profesorii  îşi vor primi cu întârziere salariile luna acesta. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Liviu Marian Pop. Mai exact, dacă până anul trecut dascălii îşi primeau salariile în data de 9, începând din 2018 îşi vor primi banii în data de 15. 


 Întârzierea plăţii salariilor cadrelor didactice este cauzată de schimbarea mecanismului de plată. Dacă până în prezent salariile erau plătite de primării, de acum încolo vor fi achitate de Ministerul Educaţiei prin intermediul inspectoratelor şcolare. 

„Toţi angajaţii din învăţământ vor primi în 12 sau 15 ianuarie 2018 salariile aferente lunii decembrie 2017.  În conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017 data de plată a salariilor pentru Ministerul Educaţiei Naţionale şi unităţile finanţate de acesta este 14 a lunii curente, pentru luna precedentă. Potrivit OUG 90/2017 s-a aprobat că plata salariilor pentru personalul din unităţile de învăţământ se va face din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale. Astfel, începând cu luna ianuarie Ministerul Educației Naționale va transfera lunar către inspectoratele şcolare, iar apoi acestea către şcoli, sumele pentru plata salariilor“, a scris Liviu Pop pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Educației a mai precizat că și până în prezent au fost finanțate din bugetul MEN anumite categorii de cheltuieli pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat, respectiv pentru examenele naționale, naveta și bursele elevilor.
tags: salarii:, dascalii, iși, vor, lua, lefurile, mai, tarziu, ca, de, obicei