S-OR FI TERMINAT SĂGEȚILE: Lipsă de indicatoare spre unul din cele mai vizitate obiective din Sighet

luni , 12 mar 2018, ora 13:21       de Dana Berci       Turism

 Lipsă de indicatoare spre unul din cele mai vizitate obiective turistice din Sighetu Marmaţiei. Cei care locuiesc pe strada Muzeului spun că nu de puține ori turiștii se opresc ca să îi întrebe cum să ajungă la Muzeul Satului, întrucât sunt puține indicatoare, iar câteva dintre cele existente nu sunt poziționate corect.


Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației este vizitat anual de aproximativ 45.000 de oameni din toate colțurile lumii.

”Până să ajungem la Muzeul Satului trebuie să avem drum cu indicatoare spre muzeu. Sunt turiști care întreabă, a fost și autobuz care a oprit și a întrebat de Muzeul Satului pentru că sunt niște indicatoare… uitați unde arată tăblița Muzeul Satului, duce chiar peste pod”, a precizat un localnic de pe strada Muzeului.

Localnicii din zonă mai spun că muzeul în are liber aduce o mulțime de turiști, prin urmare ar trebui să se facă inveștiții la căsuțele din acesta.

Ar fi foarte bine să se mai renoveze un pic că sunt făcute de ani și ani. Sunt mulți turiști, acuma iarna sunt mai puțini, dar primăvara și de sărbători sunt mulți”, a adăugat un alt localnic.

Muzeul Maramureșului din Sighetu Marmației se întinde pe o suprafață de peste 10 hectare și adăpostește 36 de case tradiționale, dar și alte construcții care se regăseau în gospodăriile maramureșenilor.

 

 

tags: s-or, fi, terminat, sageȚile:, lipsa, de, indicatoare, spre, unul, din, cele, mai, vizitate, obiective, din, sighet