Social

S-A VOTAT: Legea manualului școlar a primit aprobarea deputaților

joi , 29 mar 2018, ora 22:28       de www.avocatnet.ro       Social

 Manualele școlare vor fi reglementate printr-o lege dedicată, care va acoperi toate aspectele legate de acestea, inclusiv elaborarea lor și termenul de tipărire a manualelor, potrivit unui proiect de lege adoptat recent de către deputați.


Proiectul Legii manualului școlar a fost lansat în consultare publică de către Ministerul Educației Naționale (MEN) în cursul anului trecut, a fost adoptat de către Guvern, iar miercuri a primit și votul deputaților. Proiectul are ca obiectiv declarat reglementarea regimului manualului şcolar în învăţământul preuniversitar. Pentru a se putea aplica, proiectul are nevoie și de votul Senatului, de promulgare prin decret prezidențial și publicare în Monitorul Oficial.

Legea manualului școlar prevede că acesta este “un bun de interes public” și “principalul instrument de lucru al elevului”, iar el “reflectă lectura personalizată a programei, realizată de echipele de autori, potrivit diverselor contexte de învățare și grupuri-țintă”.

Potrivit acestui proiect de act normativ, manualele școlare sunt elaborate de autori sau grupuri de autori, iar conceptul (conţinutul) manualului este achiziționat de către MEN. Manualele se vor prezenta în trei formate: în cel tipărit, în format electronic needitabil sau variantă digitală interactivă.

Elaborarea manualelor școlare se va face atunci când curriculumul național a fost modificat și au fost introduse discipline sau module de pregătire noi, când au fost elaborate programe școlare noi pentru anumite discipline, când există discipline care nu au manuale aprobate sau când programele școlare pentru anumite discipline au fost modificate mai mult de 25%.

Citește continuarea aici.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM