Comunitate

S-A STABILIT: Autoritățile sighetene vor participa, până la urmă, la Maratonul Uleiului, din Italia

miercuri , 22 noi 2017, ora 15:08       de Dana Berci       Comunitate

 În urmă cu aproximativ 2 săptămâni primarul municipiului Sighetu Marmației i-a anunțat pe consilierii locali că vor trebui să suporte ei costurile dacă aleg să meargă la un eveniment din Italia la care au fost invitați întrucât proiectul de hotărâre care cuprindea și această deplasare nu a fost aprobat în urma votului. Lucrurile s-au schimbat însă după ședința de Consiliu Local din 15 noiembrie și delegația din Sighetu Marmației va pleca până la urmă în Italia pentru a participa la Maratonul Uleiului.


La ultima ședință rectificarea bugetară în care era prevăzută și deplasarea în Italia pentru 15 persoane, spre a participa la Maratonului Uleiului, a fost aprobată fără nicio discuție. Consilierii locali liberali au cerut o pauză de 5 minute pentru a se consulta, iar după reluarea ședinței au anunțat că nu au intervenții pe marginea acestui subiect și proiectul de hotărâre a fost votat în unamimite.

Maratonul Uleiului este o inițiativă de dezvoltare locală, a luat ființă în 2010 și unește 13 localități din zona Umbria. Acesta promovează bogățiile teritoriului, îndeosebi uleiul extravirgin de măsline. În cadrul acestui eveniment 42 de persoane publice vor adopta câte un măslin în zona respectivă, iar unul dintre acești măslini a revenit Primăriei Sighet. În aceste condiții o delegație din oraș trebuie să fie prezentă la eveniment.

Acesta are loc în perioada 24-26 noiembrie, în orașul Lugano in Teverina.

Delegația este alcătuită din 7 consilieri locali - Liliana Vârsta, Ionuț Mihalca,  Nicolae Iuga, Mara Mateș,  Petru Moiș Stoica, Alin Pontoș și Găvrila Mihali, arhitectul șef Ioana Bologa, inspectorul Mirela Buftea Nemeș, reprezentanta pe cultură  Ileana Nemeș Pop, consilierul juridic Sorin Alexandru Rednic, directorul Muzeului Maramureșean, Gheorghe Todinca, și directorul Universității ”Babeș Bolyai”, extensia Sighetu Marmației, Marin Ilieș.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM