Comunitate

S-A HOTĂRÂT: Teren pentru groapa de gunoi temporară de la Sighet

vineri , 11 aug 2017, ora 14:03       de Dana Berci       Comunitate

 Consilierii locali din Sighet au aprobat ieri transmiterea în administrarea societății de salubrizare a unui teren în vederea construirii unei platforme de stocare temporară a deșeurilor menajere. Terenul se află în apropierea fostei gropi de gunoi de la Teplița.


În ședința extraordinară de săptămâna trecută, primul proiect de pe ordinea de zi prevedea  transmiterea în administrarea Herodot Grup SRL, concesionar al serviciului public de salubritate din Sighetu Marmației, a unui imobil necesar pentru construirea unei platforme de stocare temporară a deșeurilor menajere. Din lipsă de cvorum, proiectul a fost amânat. Joi, tot în cadrul unei ședințe extraordinare, proiectul care permite constuirea unei gropi temporare la Sighet a fost aprobat de consilierii locali. Pe terenul în suprafață de 8.072 mp situat pe strada Teplița urmează să se constuiască o stație de depozitare ecologică temporară.

 „Acel depozit temporar este de fapt o stație de depozitare ecologică pentru că, în acest moment, terenul respectiv în suprafață de 1,8 h trebuie amenajat, noi avem proiectul terminat, mai avem nevoie de câteva avize. Acea platformă de stocare temporară este de fapt o stație de depozitare ecologică. Are folie de acoperire, drenaj, șanțuri de colectare, gard, fosă septică de colectare a leviagtului, cântar, este de fapt ca o stație ecologică. Asta aș vrea să spun sighetenilor, acolo nu va mai fi o groapă de depozitare cum a fost vechea groapă de gunoi, acolo va fi o ministație de depozitare ecologică”, a explicat Nicolae Ghirasim, adminsitratorul societății de salubrizare Herodot.

În ceea ce privește termenul de realizare a acestei stații de depozitare, reprezentanții societății de salubrizare spun că aceasta va fi funcțională într-o lună de la obținerea autorizației de construcție.

 „Această platformă de stocare temporară noi ne-am angajat să o realizăm în 30 de zile lucrătoare de când avem autorizația de construcție”, a adăugat Nicolae Ghirasim.

Stocarea temporară a deșeurilor menajere în cadrul platformei temporare de la Sighet se va putea realiza doar până la data începerii activității în cadrul depozitului ecologic de la Sârbi. Societatea de salubrizare are obligația ca la expirarea perioadei de transmitere în administrare a terenului să predea suprafața în starea în care a primit-o, iar la încetarea activității de stocare temporară a gunoiului întreaga cantitate de deșeuri stocată pe amplasament va fi transportară într-un depozit de deșeuri autorizat.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine credeţi că ar trebui să vegheze la preîntâmpinarea faptelor de vandalism din oraş?
Poliţia Locală
Poliţia naţională
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM