S-A HOTĂRÂT: Consilierii locali, împotriva creșterii tarifelor la serviciile de apă și canalizare

marti , 12 iun 2018, ora 13:08       de Dana Berci       Economic

Consiliul Local Sighet nu a aprobat proiectul de hotărâre privind creșterea tarifelor la serviciile de apă și canalizare. Și primarul Horia Scubli le-a cerut consilierilor locali să voteze împotriva creșterii acestor tarife.


La ședința de Consiliu Local din 31 mai s-a discutat și proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat special primarului Horia Scubli, reprezentantul Consiliului Local Sighet în adunarea generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Maramureș, să voteze strategia tarifară privind creșterea prețului/tarifului cu 10% la serviciile publice de alimentare cu apă și de canalizare practicate de către SC Vital precum și aplicarea acestor tarife de la data de 1 iulie 2018. Edilul local a menționat în cadrul ședinței că a discutat cu primarul din Baia Mare ca cele două orașe să nu aprobe majorarea tarifelor.

”Acest proiect de hotărâre arată așa pentru că a fost emis ca cerere. Eu personal am să vă rog să nu fiți de acord să mă mandatați pentru o creștere. Am mai avut o discuție cu domnul primar de la Baia Mare și ne-am înțeles, cel puțin Sighetul și Baia Mare, nu vom susține această creștere, iar Sighetul și Baia Mare înseamnă de fapt vreo 97% din totalul Vitalului. Cred că este normal să nu aprobăm creșterea de tarif și vă mulțumesc dacă sunteți de acord”,  a precizat primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli.

După câteva minute de discuții aleșii locali sigheteni au decis să voteze împotriva acestui proiect de hotărâre.

 

tags: s-a, hotarat:, consilierii, locali, impotriva, creșterii, tarifelor, la, serviciile, de, apa, și, canalizare