Sport

RUGBY: Noi lideri în echipa ”zimbrilor”

marti , 7 aug 2018, ora 16:07       de maramedia.ro       Sport

 Cu șase zile înainte de startul primei competiții oficiale de rugby din 2018-2019, cea de-a patra ediție a Cupei Regelui, o competiție aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României, vicecampioana României, CSM Știința Baia Mare, și-a desemnat căpitanul de echipă. 


La propunerea celor doi tehnicieni, Mario Alejandro Canale și Paul Rusu, căpitanul de echipă pentru viitoarea stagiune va fi internaționalul de 21 de ani Cristian Marian Chirică. În urma voturilor exprimate, vicecăpitani au fost aleși internaționalul de origine georgiană Bidzina Shamkaradze, închizătorul Răzvan Ailenei și uvertura fijiană Taniela Maravunawasawasa. 

Dacă Bidzina Shamkaradze a preluat banderola de căpitan de echipă pe data de 16 martie 2016 de la Constantin Ene, gruzinul în vârstă de 35 de ani fiind primul căpitan străin de la echipa din Baia Mare, atât el cât și cei trei vicecăpitani aleși au în momentul de față statutul de internaționali. 

Cristi Chirică a evoluat pentru prima oară în tricoul naționalei României pe data de 19 noiembrie 2016 într-un meci test România – Canada. Georgianul Bidzina Shamkaradze venit în campionatul intern în 2006 ca jucător al Farului Constanța și a jucat pentru naționala de rugby 7 a țării sale inclusiv la Cupa Mondială din Rusia.

Puternicul închizător din lotul zimbrilor Răzvan Ailenei a debutat la națională cu ocazia meciului din World Rugby Nations Cup, România – Namibia. Ratu Taniela Maravunawasawasa, declarat în iarna lui 2016 cel mai bun străin din campionatul intern, dar și cel mai bun marcator din SuperLiga de Rugby ediția 2017-2018, a debutat pentru naționala statului Fiji în anul 2007 împotriva statului Samoa într-un meci din cadrul Cupei Naţiunilor Pacificului. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM