Comunitate

ROMÂNIA ÎN DOLIU: Regele Mihai I al României s-a stins din viață

marti , 5 dec 2017, ora 18:00       de Oana Dulf       Comunitate

Regele Mihai I al României s-a stins azi din viață. Clubul Monarhiștilor arată că se încheie astfel o viață lungă și plină de încercări ale unui rege care și-a facut datoria față de țară și neam cu demnitate princiară și caracter demn de un monarh care chiar și după anii de mizerii revărsate asupra sa de către detractorii săi a reușit să rămână un model pentru mulți români.

Regele Mihai I a încetat din viață la ora 13:00, ora României, la reședința sa privată din Elveția. La căpătâiului regelui a stat, până în ultima clipă, alteța sa regală principesa Maria. În această seară, la ora 19:00, Custodele Coroanei va face o declarație către țară, iar în cursul zilei de miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în holul de onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în sala tronului, la palatul regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea la Curtea de Argeș, în noua catedrală arhiepiscopală și regală.  Începând de mâine, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la castelul Peleș, la palatul regal din Calea Victoriei și la palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile. Dumnezeu să îl odihnească în pace pe regele Mihai I al României.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM