Social

ROAMING INVOLUNTAR: Iată localitățile în care riști să te conectezi fără să vrei la rețelele de telefonie din țările vecine

joi , 9 mar 2017, ora 23:25       de www.avocatnet.ro       Social

 Persoanele care au serviciul de roaming activat și se află în apropierea graniței riscă să se conecteze involuntar la rețelele de telefonie din țările vecine, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). În acest sens, reprezentanții ANCOM au făcut o monitorizare a zonelor de frontieră și au publicat astăzi o listă cu localitățile cu risc de intrare în roaming involuntar.


În baza unei monitorizări efectuate în noiembrie 2016, reprezentanții ANCOM au identificat zonele de frontieră în care există riscul ca telefoanele mobile cu serviciul roaming activat să se conecteze automat la rețelele de telefonie din țările vecine.

"ANCOM atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil care au serviciul de roaming activat că, în anumite zone din țară, în apropiere de graniță, este posibil ca telefonul sau tableta să se conecteze automat la o rețea din țara vecină și să folosească serviciile de comunicații la tarife de roaming, plătind inclusiv pentru apelurile pe care le primesc. ANCOM a actualizat și a publicat lista localităților de graniță care au un risc potențial de intrare în roaming involuntar", scrie în comunicatul de presă transmis astăzi.

Concret, în cele mai multe județe aflate la graniță au fost găsite numeroase localități în care telefoanele pot să se conecteze automat la rețele mobile din țările vecine. În total, lista publicată azi de ANCOM -- care poate fi consultată integral aici (pdf) -- include 504 localități cu risc de roaming involuntar din județele Arad, Bihor, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Iași, Mehedinți, Maramureș, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiș, Teleorman și Vaslui.

"Conform măsurătorilor efectuate de ANCOM, în majoritatea județelor aflate la graniță există puncte în care telefoanele sau tabletele pot intra în roaming involuntar, cele mai multe localități în care apare acest fenomen fiind situate în județele Satu Mare (63 de localități, pe granița cu Ucraina și Ungaria), Botoșani (43 de localități, pe granița cu Ucraina și Republica Moldova), Timiș (39 de localități, pe granița cu Serbia și Ungaria), Iași (35 de localități, pe granița cu Republica Moldova) și Bihor (33 de localități, pe granița cu Ungaria)", se arată în documentul de presă.

În toate cele 504 localități există riscul (mai mic sau mai mare) ca telefoanele să se conecteze temporar sau permanent la rețelele mobile străine, acestea fiind etichetate cu "risc de roaming involuntar" sau cu "risc crescut de roaming involuntar", situația fiind diferită de la operator la operator. Printre ele se numără Călărași (județul Călărași), Oradea (județul Bihor), Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Saturn, Venus, Neptun (județul Constanța), Galați (județul Galați), Slobozia, Giurgiu (județul Giurgiu), Satu Mare (județul Satu Mare) și Tulcea (județul Tulcea).

"Utilizatorii pot consulta lista localităților de graniță identificate de ANCOM ca având un risc potențial de intrare în roaming involuntar, în funcție de operator. Lista detaliază localități cu risc de roaming involuntar, în care echipamentul mobil se poate conecta temporar la rețeaua unui operator străin, în funcție de deplasarea utilizatorului, dar și localități cu risc crescut de roaming involuntar, unde echipamentul mobil se poate conecta permanent la rețeaua unui operator străin pe toată suprafața localității respective", explică reprezentanții ANCOM.

Riscul de roaming involuntar în zonele de graniță poate apărea doar dacă serviciul de roaming este activat și telefonul este setat să se conecteze automat la rețeaua cu cel mai bun semnal.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.SONDAJ DE OPINIE

Cui credeţi că merită să-i fie decernat trofeul "Lămâia anului 2016" pe baza situaţiilor create şi a faptelor sale?
președintele interimar Mircea Dolha, sub a cărui conducere filiala Maramureș a PNL a reuşit ”performanţa” de a obține la alegerile parlamentare un singur loc în forul legislativ, și acela pentru o persoană adusă din afara partidului
senatorul PSD Liviu Marian Pop, cu care ghinionul a fost generos iar soarta vitregă la alegerile de anul trecut, acesta prinzând loc în Parlament abia după ce s-a retras Sorina Pintea, ocupanta locului 1 pe listă
Dorin Pașca, fostul primar din Baia Sprie, care și-a pierdut scaunul de edil după ce și-a angajat fratele la primărie
primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fost personajul central de anul trecut din Săptămâna Patimilor, acesta fiind acuzat de luare de mită în biroul său de la Primărie
Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Maramureș, pentru cel mai nereușit soclu pe care a fost montat bustul lui Taras Șevcenko, din faţa bisericii ucrainene din Sighet
TV Sighet

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM