Istorie locală

REŢETE: Cum se gătesc "mucenicii"

vineri , 9 mar 2018, ora 16:52       de Retete personale       Istorie locală

MUCENICI MUNTENEȘTI. Rețetă rapidă și ușor de gătit de MUCENICI. Tradiția este diferită de cea MOLDOVENEASCĂ. MUCENICII MUNTENEȘTI sunt cei mici, fierți în zeamă aromată și serviți cu nucă și scorțișoară. 


De ce INGREDIENTE ai nevoie:  

 

400 de grame de mucenici 

 

200 de grame de nucă măcinată 

 

200 grade zahăr

 

Scorțișoară măcinată după gust sau două batoane de scorțișoară

 

1 esență de rom

 

1 esență vanilie sau o păstaie de vanilie

 

un praf de sare

 

(după preferințe: coaja de la o portocală și/sau de la o lămâie)

Rețeta este de POST. 

 Cum se PREPARĂ: 

Puneți apa (3 litri) la fiert cu scorțișoară și vanilie, adăugați mucenicii. După 10 minute, cel mult, îl luați de pe foc. Ei continuă să se gătească în lichidul fierbinte și după ce luați oala de pe aragaz. Adăugați zahăr, coaja de la lămâie și de portocală, esența de rom și puțină nucă măcinată. Amestecați. Puneți capacul și lăsați mucenicii timp de o oră. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.



TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM