Reportajul zilei

REPORTAJUL ZILEI: Târgul ofertelor educaționale din Sighet a avut loc astăzi

vineri , 19 mai 2017, ora 21:03       de Dana Berci       Reportajul zilei

 Astăzi la Sighet a avut loc Târgul ofertelor educaționale. Directorii liceelor și-au prezentat ofertele pentru viitorul an școlar iar elevii de clasa a VIII-a au avut posibilitatea să afle detalii despre liceele în care pot aplica în anul școlar 2017-2018. La standurile amplasate pe platoul din Parcul Central, părinţii şi elevii au putut solicita informaţiile de care au nevoie, privind oferta educaţională, specializările sau profesorii de la fiecare unitate de învățământ.


Istoria liceului, profilurile disponibile, dar și activitățile extrașcolare organizate au fost câteva dintre informațiile care le-au fost prezentate elevilor care urmează să se înscrie la liceu.

"Liceul Tehnologic Marmația are o ofertă variată atât pe profilul tehnic, cât și pe profilul servicii, atât la liceu, cât și la profesională, la zi și la seral. Începând de anul trecut am demarat învățământul formă seral și se bucură de un larg răsunet în rândul celor care din anumite motive nu au putut frecventa cursurile la momentul potrivit. Punctul forte al Liceului Tehnologic Marmația cred că sunt clasele de economic cu care ne mândrim în cursurile internaționale ale firmelor de exercițiu și totodată și cu clasele de turism, de alimentație publică. O clasă momentan se află în Anglia la practică, am avut și pe parte de mecanică proiecte Erasmus, s-au deplasat în Germania. Deci noi vom continua cu aceste profiluri, avem și profil de textile și design vestimentar, parte pe care iar am câștigat un proiect, Țara lui Andrei, artizan în Maramureș, proiect de 15.000 de euro. Cred că cel mai puternic atu pe care îl are acum Liceul Tehnologic Marmația este că am reușit să câștigăm cu 100 de puncte din 100, un proiect foarte important, este axat pe creșterea promovabilității la bacalaureat", a explicat Adriana Vescan, directorul Liceului Tehnologic Marmația.

Activitățile extrașcolare reprezintă unul dintre punctele forte ale Liceului Tehnologic Marmația.

"Liceul are o serie de activități extrașcolare cu care ne mândrim, fie că vorbim de cercul de istorie, de fizică, de matematică sau de trupa de teatru", a adăugat Adriana Vescan.

În ceea ce privește relația profesor-elevi, directorul Liceului Tehnologic Marmația a precizat că acesta este una foarte strânsă, lucru care îi avantajează pe elevi.

"Relația dintre cadrele didactice și elevi cred că a căpătat o nouă față în ultimul timp pentru că încercăm deja să vedem că nu este important numai să transmitem, ci să și culegem  ceva de la el. În moemntul în care există un parteneriat între ei, atunci lucrurile capătă o altă dimensiune, mult mai valoroasă. Mă bucur de parteneriatul cu părinții, sunt foarte deschiși pentru momentul în care se deplasează în străinătate pentru că am o serie de acțiuni de acest gen care arată că trioul părinte-elev-profesor este ideal pentru o reușită școlară", a explicat directorul Licuelui Tehnologic Marmația.

Și Colegiul Național ”Dragoș Vodă”, o instituție emblematică a municipiului Sighetu Marmației, și-a prezentat oferta educațională. Tradiția școlii, cercurile de studii și condițiile de lucru oferite au fost aduse în atenția părinților și elevilor prezenți.

"Colegiul are 7 clase de a IX-a, două clase de matematică-informatică intensiv, o clasă matematică-informatică bilingv, română-engleză, două clase de filologie, una de engleză și una de franceză și o clasă de științe sociale, dar și o clasă de științele naturii și avem și o clasă de a V-a. Categoric sunt și activități extrașcolare, noi avem o bază sportivă foarte bine pusă la punct cu două săli de sport, cu terenuri de sport, avem tradiție în baschet, fotbal, șah, tenis de masă și atletism. Avem de asemenea două reviste ale școlii avem cercuri pe specialități, avem un centru de excelență pentru elevii care își doresc să facă performanță într-un domeniu, avem un fast-food, organizăm împreună cu profesorii excursii, un club de teatru urmează să se înfințeze, un cor. Deci și pe parte de activități extrașcolare avem o ofertă extraordinar de bogată pentru că și partea de relaxare trebuie să completeze munca asiduă pe care trebuie să o depună la noi la școală", a precizat Vasile Mih, directorul Colegiului Național ”Dragoș Vodă”.

Și la Colegiul Național ”Dragoș Vodă”  relația profesor-elev este extrem de importantă.

"Relația profesor - elev este mai cordială, mai tensionată, dar întotdeauna în momentul în care profesorul trebuie să evalueze elevii, exigența trebuie să-și spună cuvântul și nu se poate performanță fără exigență, dar profesorii Colegiului Național ”Dragoș Vodă” sunt deosebiți și tratează elevul așa cum se cuvine în marea majoritatea a cazurilor, deci relația este una foarte bună, lăsând gluma la o parte. Părinții sunt cei mai buni parteneri ai Colegiului Național ”Dragoș Vodă”. Avem o asociație de părinți care face extraordinar de multe și care a făcut extraordinar de multe pentru școala noastră", a adăugat Vasile Mih.

Câțiva elevi prezenți la târgul ofertelor educaționale s-au hotărât deja ce liceu vor să urmeze. La baza deciziei lor stau performanțele școlare obținute pînă acum.

Pentru târgul educaţional, reprezentanţii liceelor s-au pregătit cu pliante şi afişe, dar au pregătit și momente artistice pentru a-i atrage pe elevi spre liceul lor.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM