Reportajul zilei

The player will show in this paragraph

REPORTAJUL ZILEI: Situaţia încasărilor la bugetul statului

vineri , 11 mai 2018, ora 08:49       de MaraMedia       Reportajul zilei

La întâlnirea colectivului pentru stabilirea măsurilor de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, conducerea Prefecturii Maramureș l-a felicitat  pe directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Maramureș, Corneliu Săvoiu, care, de la mijlocul acestei luni, va intra în pensie. El a fost distins cu o plachetă pentru întreaga activitate depusă la nivelul județului, pentru acțiunile și manifestările sportive și de tineret desfășurate în Maramureș.


S-a intrat apoi în ordinea de zi a ședinței, unde șeful  Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Călin Chilat, a declarat că încasările la sfârșitul lunii aprilie au fost mai mari pe capitolele bugetare componente, respectiv bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate, dar și la alte venituri. Realizarea programului de încasări față de aceeași perioadă a anului trecut a fost de 120,98%. Pentru menținerea volumului de încasări bugetare și recuperarea arieratelor vor fi luate măsuri de identificare a cauzelor neefectuării plăților la termen, intensificarea de acțiuni pentru identificarea de noi contribuabili care pot fi beneficiarii unor eșalonări la plată și monitorizarea măsurilor de executare silită. 

Alida Bozântan, șef serviciu AJOFM, a menționat că numărul șomerilor înregistrați la finalul lunii trecute a fost de 6700, rata șomajului fiind de 3,23%. Numărul persoanelor beneficiare de indemnizație de șomaj a fost mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Datele statistice ale Casei Naționale de Pensii relevă că, la nivelul județului nostru, sunt peste 116.000 de pensionari, din care peste 74.400 pentru limită de vârstă, peste 19.300 pensionari de invaliditate, peste 4600 pensionari din domeniul agriculturii, 1624 beneficiari de pensii anticipate, peste 16.600  persoane beneficiază de pensie de urmaș. 

În luna aprilie au fost încheiate 387 contracte privind plata retroactivă.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM