Reportajul zilei

REPORTAJUL ZILEI: Gheorghe Todinca, despre „Marea Unire a Românilor. Oameni, locuri, documente din Maramureș (1918-1919)”

joi , 22 feb 2018, ora 17:11       de MaraMedia       Reportajul zilei

Lansarea volumului „Marea Unire a Românilor. Oameni, locuri, documente din Maramureș (1918-1919)”, scrisă de Gheorghe Todinca, director al Muzeului Maramureșan, a avut loc azi, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare. 


Lucrarea se dorește a fi, conform autorului, „o contribuție la completarea informației istorice și documentare despre evenimentele ce au avut loc în Maramureșul istoric în anii 1918-1919, adeziunea românilor maramureșeni la Actul istoric de la 1 Decembrie 1918, când la Alba Iulia s-au pus bazele statului național unitar român.” 

Publicarea cărții „Marea Unire a Românilor. Oameni, locuri, documente din Maramureș (1918-1919)” a fost posibilă cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș, fiind realizată în cadrul unui proiect integrat programului care celebrează Centenarul Marii Uniri. Muzeograful Lucia Pop îi îndeamnă pe cei interesați să citească această carte, pentru a înțelege mai bine evenimentele din 1918-1919. 

Autorul, Gheorghe Todinca, mărturisește că a scris această carte ca o datorie. Nu e o carte tristă. E un grupaj de documente despre ce a fost Maramureșul în anii 1918-1919, care se citește cu interes, a mai spus autorul. 


Pe larg despre acest subiect, mâine, la Tv Sighet, de la ora 19:30, în partea a doua a emisiunii Actualitatea MaraMedia. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine credeţi că ar trebui să vegheze la preîntâmpinarea faptelor de vandalism din oraş?
Poliţia Locală
Poliţia naţională
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM