Reportajul zilei

The player will show in this paragraph

REPORTAJUL ZILEI: Generația NEET, în vizorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș

marti , 10 iul 2018, ora 17:19       de MaraMedia       Reportajul zilei

Generația NEET a intrat în vizorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș. Sunt tinerii care nici nu învață, dar nici nu lucrează. Astfel că agenția a demarat o campanie la nivel de județ, iar cu sprijinul autorităților locale din fiecare unitate administrativ teritorială, speră să-i identifice pe acești tineri care nu urmează nicio formă de învățământ, dar nici nu au un loc de muncă. 


Luna iulie este una încărcată la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș. În această perioadă, cei mai mulți care trec pragul agenției sunt absolvenţii de liceu promoţia 2018. 24 iulie este ultima zi în care aceștia se mai pot înregistra,  pentru a beneficia ulterior, de îndemnizația de șomaj, de 250 de lei.

În situaţia în care unii tineri mai au corigențe şi nu au situaţia încheiată la toate materiile, aceştia vor fi obligați să se prezinte într-un interval de 60 de zile de la susţinerea şi promovarea examenului de corigentă. În acest sens, adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ va specifica data promovării examenului de corigenţă.

Angajatorii care incadreaza pe durata nedeterminata tineri NEET si incheie cu agentia judeteana conventia pentru subventionare au obligatia sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale acestora cel putin 18 luni de la data incadrarii in munca. 

 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM