Reportajul zilei

REPORTAJUL ZILEI: Expoziția internațională ”Culori pentru pace” a avut loc anul acesta pentru a treia oară în Sighetu Marmației

joi , 12 apr 2018, ora 09:29       de Dana Berci       Reportajul zilei

 Expoziția internațională ”Culori pentru pace” a avut loc anul acesta pentru a treia oară în Sighetu Marmației. În cadrul evenimentului școlari de la mai multe unități de învățământ din oraș au interpretat cântece pentru pace și au fost expuse desene ale copiilor din peste 32 de țări. 


”Culori pentru pace” este un proiect ce a luat naștere în anul 2015. Încă din primul an au aderat  70 de școli din 50 de țări de pe 5 continente. S-au adunat mii de desene realizate de copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani. Desenele lor au călătorit în toată lumea, apărând în expoziții. Astăzi și pe aleea pietonală Corneliu Coposu din Sighetu Marmației în prezența președintelui Asociației Culori pentru pace, Antonio Gianelli, a autorităților locale și județene, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean precum și a cadredelor didactice din Sighet cei mici au transmis mesaje de pace prin cântece și desene.

Panourile cu munca celor mici pot fi văzute în incinta Muzeului Maramureșan, secția de etnografie. Ca o completare a expoziției ”Culori pentru pace” la muzeu a fost vernisată astăzi și o expoziție de tablouri cu vânzare. Lucrările au fost realizate de copiii de la unitățile de învățământ din Sighet. Banii strânși vor fi donați unei fetițe bolnave.

Expoziția va fi deschisă la muzeu 2 săptămâni.

Pe larg despre expozițiția internațională ”Culori pentru pace” de la Sighetu Marmației puteți urmări joi începând cu ora 19:00 la emisiunea Manifest.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM