Reportajul zilei

REPORTAJUL ZILEI: Elevii Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc” din Sighetu Marmației au avut parte de o zi plină de activități educative

vineri , 27 apr 2018, ora 12:47       de Dana Berci       Reportajul zilei

 Elevii Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc” din Sighetu Marmației au avut parte de o zi plină de activități educative. În cadrul proiectul Let's Get Green, copiii, însoțiți de cadrele didactice, au pornit într-un marș prin oraș prin care au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra importanței protejării mediului și asupra necesității reciclării.


În Piața 1 Decembrie din municipiul Sighetu Marmaţiei copiii au asistat și la câteva exerciții și demonstrații pregătite de poliţiștii maramureșeni, în cadrul evenimentului “Maramureș  - Auto – Moto - Show”. Poliţiștii de prevenire au ținut și o lecție interactivă de circulație,  la care copiii au fost ajutați să dovedească faptul că și-au însușit regulile de circulație, parcurgând traseul imprimat pe un covor demonstrativ.

Copiilor le-au fost prezentate exercițiile specifice de dresaj canin, culminând cu prinderea unei persoane care nu se supune somațiilor legale și cu extragerea unei persoane violente dintr-un autoturism. Luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale le-au explicat copiilor care le sunt atribuțiile și le-au arătat o parte din echipamentul din dotare precum și armele folosite de polițiști în misiunile lor speciale. 

După încheierea activităților pregătite de polițiști cei 900 de copii de la Școala Gimnazială ”George Coșbuc” au pornit în marș prin oraș pentru a atrage atenția asupra faptului că locul deșeurilor nu este în natură, ci la groapa de gunoi și că multe dintre acestea pot fi reciclate.

SINCRON OANA TOMPOȘ, director Școala Gimnaziala ”George Coșbuc” Sighet

activitate scoala 9 sighet 00003

Marșul copiilor s-a încheiat cu igienizarea unor spații verzi din Sighetu Marmației și cu plantarea a aproximativ 300 de puieți.

 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM