REPORTAJUL ZILEI: E nevoie de Jandarmi și SMURD la Șomcuta Mare

marti , 13 feb 2018, ora 18:03       de MaraMedia       Reportajul zilei

La Șomcuta Mare e nevoie de redeschiderea punctului de lucru al Jandarmeriei dar și de înființarea unei unități SMURD. Primarul orașului, Gheorghe Buda, face un apel autorităților județene în acest sens, susținut fiind și de localnici. Mai mult, atât conducerea ISU Maramureș cât și cea a Inspectoratului Județean de Jandarmi susțin necesitatea de a avea astfel de structuri în zonă, intervențiile la care sunt solicitați fiind numeroae, iar deplasarea se face din municipiul Baia Mare. 


Primarul orașului Șomcuta Mare, Gheorghe Buda, susține că a făcut demersuri pentru a redeschide grupa de jandarmerie, la nivel local. Comunitatea din zonă are nevoie de o astfel de structură și e importantă redeschiderea punctului de lucru al jandarmeriei. Și nu doar atât. La Șomcuta este imperios necesar și un punct de lucru SMURD. 

Conducerea ISU Maramureș susține operaționalizarea SMURD la Șomcuta Mare și declară că se vor face demersuri pentru a deschide anul acesta un punct de lucru în zonă. 

La Șomcuta Mare a existat un punct de lucru al jandarmeriei, până în 15 decembrie 2015. Atunci a fost desființat, neținându-se cont de realitatea din zonă. Autoritățile județene au făcut demersuri pentru redeschiderea acestui punct de lucru dar până azi, acestea s-au dovedit a fi în zadar. Conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi susține necesitatea de a avea o structură la Șomcuta Mare și a punctat acest lucru la recenta ședință a Autorității Teritoriale de Ordine Publică. 

De cealaltă parte, șeful administrației județene evistă să dea asigurări cu privire la deschiderea, anul acesta, a unui punct de lucru al Jandarmeriei în Șomcuta Mare dar susține în același timp că se vor face totuși demersuri. 

Localnicii din zonă susțin că orașul are nevoie atât de prezența jandarmilor cât și de cea a paramedicilor SMURD. Importantă e siguranța cetățeanului într-un oraș în care, în ultimii ani, s-au desființat numeroase instituții și în care își desfășoară activitatea un Centru Regional pentru Refugiați. Mai mult, aceștia semnalează furturi masive de lemne.  

Rămâne de văzut însă când vor operaționaliza cele două structuri în orașul Șomcuta Mare. 

 

tags: reportajul, zilei:, e, nevoie, de, jandarmi, și, smurd, la, Șomcuta, mare