Reportajul zilei

REPORTAJUL ZILEI: Discuții aprinse pe tema rețelei școlare din Sighetu Marmației

miercuri , 31 ian 2018, ora 20:26       de Dana Berci       Reportajul zilei

 Ieri a avut loc prima sedință ordinară  din acest an a Consiliului Local Sighet. Pe ordinea de zi s-a regasit și un proiect de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare pentru anul școlar 2018-2019, proiect care a stârnit discuții aprinse în randul aleșilor locali, întocmai ca anul trecut. Motivul nemulțumirilor l-a reprezentat de această dată rețeaua școlară avizată de Inspectoratul Școlar Maramureș în care, spune executivul, este posibil să se fi strecurat o greseală, iar acest lucru ar avea consecințe nefavorabile asupra unor școli din Sighet.


Consilierul local Eugenia Godja a cerut administrației locale din Sighet să aibă o poziție mai categorică în raport cu Inspectoratul Școlar, acuzând că ar putea exista anumite interese ale ISJ Maramureș.

La ședința de marți viceprimarul Ildiko Bereș nu a putut spune cu certitudine cine se face responsabil de această greșeală și a menționat că administrația locală nu este de acord cu renunțarea claselelor primare de la școala de pe Șugău. În discuție au fost aduse și consecințele pe care le-ar putea avea aprobarea de către Consiliul Local a rețelei școlare în această variantă. Într-un final, după mai multe discuții, proiectul de hotărâre a fost supus la vot și a fost amânat pentru o ședință ulterioară, timp în care să fie clarificată situația.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Maramureș nu au putut fi contactați pentru a exprima un punct de vedere în legătură cu această situație.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM