Reportajul zilei

REPORTAJUL ZILEI: Discuții aprinse pe tema rețelei școlare din Sighetu Marmației

miercuri , 31 ian 2018, ora 20:26       de Dana Berci       Reportajul zilei

 Ieri a avut loc prima sedință ordinară  din acest an a Consiliului Local Sighet. Pe ordinea de zi s-a regasit și un proiect de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare pentru anul școlar 2018-2019, proiect care a stârnit discuții aprinse în randul aleșilor locali, întocmai ca anul trecut. Motivul nemulțumirilor l-a reprezentat de această dată rețeaua școlară avizată de Inspectoratul Școlar Maramureș în care, spune executivul, este posibil să se fi strecurat o greseală, iar acest lucru ar avea consecințe nefavorabile asupra unor școli din Sighet.


Consilierul local Eugenia Godja a cerut administrației locale din Sighet să aibă o poziție mai categorică în raport cu Inspectoratul Școlar, acuzând că ar putea exista anumite interese ale ISJ Maramureș.

La ședința de marți viceprimarul Ildiko Bereș nu a putut spune cu certitudine cine se face responsabil de această greșeală și a menționat că administrația locală nu este de acord cu renunțarea claselelor primare de la școala de pe Șugău. În discuție au fost aduse și consecințele pe care le-ar putea avea aprobarea de către Consiliul Local a rețelei școlare în această variantă. Într-un final, după mai multe discuții, proiectul de hotărâre a fost supus la vot și a fost amânat pentru o ședință ulterioară, timp în care să fie clarificată situația.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Maramureș nu au putut fi contactați pentru a exprima un punct de vedere în legătură cu această situație.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM