Reportajul zilei

The player will show in this paragraph

REPORTAJUL ZILEI: Dezinteres pentru angajarea cetățenilor străini

marti , 15 mai 2018, ora 15:57       de Oana Dulf       Reportajul zilei

 Oamenii de afaceri au început să ceară soluții cu privire la criza forței de muncă, ce le afectează planurile de dezvoltare. Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș le oferă variante în acest sens și îi ajută prin diverse campanii de informare. 


 În perioada 14-20 mai, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş, în colaborare cu Biroul pentru Imigrări Maramureş, organizează o campanie de informare a angajatorilor care au angajaţi cetăţeni străini din alte țări decât cele din Uniunea Europeană şi a celor interesaţi cu privire la condiţiile în care cetăţenii străini non UE, pot presta activităţi lucrative pe teritoriul României, precum şi în ceea ce priveşte  drepturile şi obligaţiile ce le revin în calitate de angajatori. În acest sens, cele două instituţii au lansat invitaţia celor interesaţi să participe la diverse întâlniri pe această temă. Discuții au fost programate și pentru această dimineață, la sediul ITM din Baia Mare, unde s-a prezentat un singur angajator. 

 Oficialii ITM semnalează o criză acută a forței de muncă. 

Conducerea ITM Maramureș intenționează să schimbe stragetia de comunicare cu angajatorii din județ, în condițiile în care azi, la sediul ITM, s-a prezentat un singur angajator interesat de această campanie de informare. 

În județul Maramureș, numărul angajaților din alte țări este unul mic. 

Angajatorul prezent azi la discuții cu oficialii ITM este de părere că România trebuie să învețe de la țările din Vest cum să atragă forță de muncă în țară. 

Această campanie se desfăşoară în baza Planului de cooperare operativă pentru depistarea angajaţilor străini şi combaterea muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României. O astfel de întâlnire va avea loc mâine, la Primăria Sighetu Marmației, unde reprezentanții ITM se așteaptă la o prezență mai mare a angajatorilor. 

 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM