Reportajul zilei

REPORTAJUL ZILEI: De ziua copilului, în casele de tip familial

joi , 31 mai 2018, ora 20:17       de Oana Dul Dana Berci       Reportajul zilei

 Preambul la Ziua Internațională a Copilului. Două case de tip familial din Baia Mare și Sighetu Marmației, aflate în subordinea DGASPC Maramureș, și-au deschis astăzi porțile. Este vorba despre casele de tip familial ”Hollosyi Simon” Baia Mare și Pandurilor, din Sighetu Marmației. Copiii din sistemul de protecție au participat la activități de socializare și jocuri de autocunoaștere specifice copilăriei alături de elevi de la instituții de învățământ din cele două municipii.


La CTF ”Hollosyi Simon” Baia Mare, cei care au trecut pragul casei au găsit-o aici pe Andreea, un mic pedagog, elevă a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, cu rezultate deosebite la învățătură. Este o tânără de 16 ani, un model pentru tinerii din casă și nu numai, care dorește să se realizeze pe plan profesional, pentru a nu avea grija zilei de mâine. E cel mai important pentru ea. Mai mulți elevi au avut azi ocazia să îi cunoască povestea de viață. 

Maramureșenii au fost invitați azi să cunoască oamenii care muncesc în sistemul de protecție, dar și să afle care este rolul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului în ocrotirea celor mici, pentru ca oamenii să aibă o percepție reală asupra condițiilor în care trăiesc copiii din sistemul de protecție. 

Și Casa de Tip Familial Pandurilor din Sighetu Marmației și-a deschis porțile astăzi pentru toți cei interesați să participe la activitățile de socializare și jocurile organizate pentru a marca Ziua Copilului. La acest eveniment au luat parte Școala Gimnazială “Dr. Ioan Mihalyi de Apșa”, Centrul Școlar de Educație Incluzivă și voluntari ai Asociației Szmisz din Sighetu Marmației.

Reprezentanții casei de tip familial Pandurilor au prezentat și activitățile pe care copiii le au dar și acțiunile în care aceștia sunt implicați de-a lungul anului.

Activitățile specifice zilei de 1 Iunie vor continua mâine cu excursii, concursuri, mese festive și cadouri pentru toți copiii. Iar conducerea DGASPC Maramureș are și un mesaj pentru ei.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM