Reportajul zilei

REPORTAJUL ZILEI: De sărbătoarea muncii, cu mici și relaxare în natură

miercuri , 2 mai 2018, ora 00:12       de MaraMedia       Reportajul zilei

Băimărenii care au ales să își petreacă minivacanța acasă s-au refugiat azi, de 1 mai, în natură și, dacă au găsit loc și lângă o apă, au petrecut o zi minunată alături de cei dragi. La Barajul Firiza, spre exemplu, dacă nu te-ai dus de dimineață să îți ocupi un loc, la orele amiezii nu prea mai găseai nici loc de parcare pe marginea drumului. Unii s-au dus doar la o plimbare pe malul apei, alții să se dea cu bărcuțele, iar majoritatea și-au pregătit pachetul de bunătăți de acasă și au de-abia au așteptat să încingă grătarele. Bineînțeles că nu a lipsit micul autentic. 


Așa a sfârâit toată ziua carnea pe grătarele încinse. Câțiva băimăreni și-au adus aminte, cu nostalgie, de vremurile de odinioară, când petreceau un altfel de 1 mai. 

Tot la baraj, un grup de tineri petrecăreți sărbătorea atât 1 mai, cât și o zi de naștere. Unul dintre ei a împlinit 19 ani și a ales să petreacă împreună cu prietenii, pe malul barajului. Mâncare, voie bună, prieteni mulți și muzică de petrecere. 

De 1 mai, pe un bărbat ”l-a chemat”... pământul. Și-a luat iapa, Călina, și a pornit în galop spre Valea Romană. Acolo, spune omul, că are pământ. 

De 1 mai am ales să vă prezentăm cum se distrează lumea la Barajul Firiza pentru că în Baia Mare nici anul acesta nu există un ștrand funcțional. Totul e în paragină și ascuns sub iarbă. Chiar și așa, am găsit totuși pe cineva în incinta lui. Un bărbat se plimba pe marginea bazinelor goale și distruse, poate cu speranța că totuși, într-o zi, va mai putea face o baie la ștrandul municipal. 

Dacă nu au avut ștrand, băimărenii s-au putut bucura de câteva piscine care s-au deschis în această minivacanță. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM