Reportajul zilei

REPORTAJUL ZILEI: Caravana CSM Sighet, o bucurie pentru copii

miercuri , 11 oct 2017, ora 19:20       de Larisa-Mariana Laviță       Reportajul zilei

 Echipa de baschet CSM Sighet a fost primită ieri cu multe aplauze în cadrul proiectului Caravana CSM Sighet, care și-a propus să promoveze baschetul în rândul școlarilor. Astfel, jucătorii au vizitat câteva școli și licee, unde au dat și autografe.


Zeci de copii s-au adunat în jurul terenurilor de baschet, pentru a face cunoștință cu jucătorii. Printre preferații școlarilor s-au regăsit cei doi baschetbaliști din Statele Unite transferați de CSM Sighet.

Caravana CSM Sighet fost inițiată de antrenorului echipei de baschet, Emil Kosztelnik.

„Ideea mi-a venit de la cei din Baia Mare, așa au procedat anul trecut. Se pare că a fost o idee foarte bună, copiii au fost receptivi și s-au bucurat enorm să facă cunoștință cu jucătorii noștri, practic aceasta fiind singura echipă reprezentativă a municipiului de seniori. La fel și jucătorii noștri văd că s-au simțit foarte bine, i-au felicitat pe cei mici pentru entuziasmul de care au dat dovadă și urmează ca în ora următoare să vizităm și alte școli din oraș”, a declarat antrenorul Emil Kosztelnik.

În cadrul vizitei făcute de baschetbaliști la Liceul „Regele Ferdinand”, micuții au făcut un careu în jurul jucătorilor. Aceștia au făcut o demonstrație de aruncat la coș, la care i-au invitat și pe școlari să li se alăture. 

Pe lângă aruncatul la coș, în uralele jucătorilor, școlarii au fost animați și de o serie de jocuri menite să întrețină atmosfera.

După școlarii de la liceul „Regele Ferdinand”  a venit rândul celor de la Școala Gimnazială „George Coșbuc” să îi cunoască pe cei de la CSM Sighet. Curtea școlii s-a umplut de glasurile copiilor care s-au înghesuit în jurul baschetbaliștilor să facă poze și să primească autografe.

La Școala Gimnazială „George Coșbuc” jucătorii de la CSM le-au fost prezentați școlarilor rând pe rând. 

„Vrem să promovăm baschetul sighetean, vrem să arătăm că și într-un oraș mic putem să facem ceva mare. Ne-am adunat aici să le arătăm copiilor și oamenilor, în general, cât de important este în primul rând pentru noi baschetul, ne dorim să vină multă lume și să ne susțină”, a declarat jucătorul Matei Șandru.

„Evenimentul de astăzi, din câte am înțeles, este prima interacțiune a clubului CSM Sighet cu școlile din oraș. Până la urmă ne-am bucurat toți că există atâta suport din partea comunității, mai ales din partea copiilor și din partea profesorilor de sport pentru proiectul acesta în plină dezvoltare”, a arătat un alt jucător, Mihai Craț.

La finalul vizitei, jucătorii au împărțit fluturași tuturor copiilor, cu datele clubului. Baschetbaliștii i-au invitat pe școlari să se alăture echipei.

Mâine, jucătorii de la CSM Sighet vor fi prezentați oficial. Cu această ocazie ei vor juca un meci amical cu echipa maghiară Blue Sharks Nyregyhaza.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM