REGLEMENTĂRI: Cum e cu evidența orelor de muncă

joi , 11 ian 2018, ora 15:19       de Ioana Popovici       Social

 Orice angajator are obligația de a păstra o evidență zilnică a orelor de muncă prestate de salariați. Această obligație se regăsește în Codul Muncii, însă fără prea multe detalieri în acest sens. Astfel angajatorii au o libertate destul de mare cu privire la respectarea acesteia. 


Articolul 119 din Codul Muncii care a fost modificat cu OUG 53 din 4 august 2017 precizează că angajatorii au obligația de a ține evidența orelor de muncă prestate zilnic, cu evidențierea orei de început și orei de sfârșit, dar modul în care se ține această evidență este diferită de la angajator la angajator.

“În actul normativ și în toate precizările transmise și de forurile noastre superioare nu este prevăzut modul în care care această evidențiere trebuie făcută. Aici fac o precizare, discutăm despre obiecte de activitate diferite care se pot evidenția în mod diferit. Într-un fel va fi evidențaiată munca la o firmă de salubritate și într-un alt fel la centrala nuclear de la Cernavodă, unde aceste ore sunt foarte stricte,  de aceea leguitorul a lăsat la latitudinea angajatorului modul în care această evidențiere va fi făcută. Avem situația contractului de muncă cu timp parțial, când obligatoriu trebuie precizată ora de început și ora de sfârșit, pentru că, așa cum se știe și din legislația de securitate și sănătate în muncă, este considerat accident de muncă și situația în care un salariat este accidentat în timpul în care se deplasează spre locul de muncă sau de la locul de muncă spre casă, pe cel mai scurt traseu și în cel mai scurt timp, acesta fiind considerat un eveniment de muncă. Un alt fapt care trebuie să fie analizat de fiecare angajator în parte avem în situația contractului de muncă la care repartizarea timpului de muncă este inegal sau fracționat. Din nou, leguitorul permite în funcție de modul de organizare al timpului de muncă al angajatorului sau necesitățile salariatului în condițiile în care un angajator are nevoi de acel salariat, indiferent de intervalul orar în care aceasta poate să presteze activitatea și atunci acest interval orar este stabilit de cele două părți. De aceea, leguitorul nu vine și stabilește modul concret în care timpul de muncă poate fi organizat. Rămâne la latitudinea părților, respectiv angajator și salariat, de a stabili orele de început și de sfârșit ale programului”, a declarat Mircea Onea, purtător de cuvânt la Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș.

Tot prin acest act normativ, angajatorii sunt obligați ca la fiecare punct de lucru să aibă o copie a contractului individual de muncă al fiecărui angajat care lucrează în acel loc și să-l prezinte în timpul controlului. Cei care nu țin evidența orelor de lucru riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei.
tags: reglementari:, cum, e, cu, evidența, orelor, de, munca