Economic

REGLEMENTARE: Venituri din drepturi de autor vor fi luate în considerare la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului

vineri , 14 sep 2018, ora 20:18       de Libertatea.ro       Economic

Proiectul de ordonanță a fost elaborat de Ministerul Muncii, pentru a rectifica problema cu indemnizațiile mamelor plătite pe drepturi de autor, după ce Libertatea a scris ieri detaliind care sunt problemele.


„Remediem astăzi o scăpare din legislaţie, astfel încât persoanele care obţin venituri din drepturile de proprietate intelectuală să beneficieze de indemnizaţii pentru creşterea copilului pe măsura veniturilor realizate. Aşadar, armonizăm prevederile Codului fiscal cu cele referitoare la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit. Prin completarea legislaţiei vom introduce şi veniturile obţinute din proprietate intelectuală în categoria sumelor care se iau în considerare la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului”, a precizat Viorica Dăncilă.

Pe scurt, veniturile din drepturi de autor nu au mai fost considerate venituri din categoria celor independente începând cu data de 23 martie a acestui an, odată cu aplicarea OUG 18/2018.

 

Acest lucru înseamnă că cei care sunt salariați, dar au venituri din drepturi de autor nu mai trebuie să plătească contriburii sociale și de sănătate pe drepturile de autor.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM