RĂZBOI INTERNAȚIONAL: Politicieni ruşi de rang înalt resping acuzaţiile Theresei May

marti , 14 noi 2017, ora 19:31       de Mediafax       Externe

Politicieni ruşi de rang înalt neagă declaraţiile premierului britanic, Theresa May, prin care aceasta acuză Rusia de ingerinţe în alegerile prezidenţiale din SUA şi de lansarea unui război informaţional împotriva Occidentului, relatează BBC News.

Politicieni ruşi de rang înalt resping acuzaţiile Theresei May prin care aceasta acuză Rusia de lansarea unui război informaţional împotriva Occidentului

Theresa May a declarat luni că Rusia generează ştiri false pentru a produce disensiuni în Occident. Ea l-a acuzat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, că încearcă să "submineze societăţile libere".

Ca reacţie la comentariile premierului britanic, Aleksei Puşkov, senator rus, a declarat că Theresa May nu poate rezolva problemele internaţionale prin atacarea Rusiei.

Leonid Sluţki, preşedintele Comitetului pentru Afaceri Externe, a afirmat că "Rusia, la fel ca Marea Britanie, nu doreşte să repornească Razboiul Rece" şi că Administraţia de la Kremlin este pregătită să dezvolte un dialog mutual şi relaţii de parteneriat cu Occidentul.


"În acest caz, nu sunt de acord cu declaraţia că Rusia încearcă să submineze sistemul legislativ internaţional", a adăugat Leonid Sluţki.

Preşedintele adjunct al Comitetului pentru Securitate şi Apărare, Franţ Klinţevici, a susţinut că premierul britanic este mai afectat de propriile afirmaţii decât Rusia.

Theresa May a mai adăugat, în discursul ei de luni, că Rusia ar putea fi un "partener valoros, dacă ar respecta regulile".

Ministrul de Externe britanic, Borin Johnson, va vizita Moscova la sfârşitul anului, ca parte a strategiei Marii Britanii de păstra o relaţie precaută cu Rusia.

Premierul britanic Theresa May a declarat luni că guvernul său îşi va menţine angajamentul de a proteja Europa inclusiv după Brexit şi a acuzat Rusia de agresiune militară şi de implicare în scrutinul electoral al altor state.

tags: razboi, internaȚional:, politicieni, rusi, de, rang, inalt, resping, acuzatiile, theresei, may