Politic

PSD-ALDE, PENSII SPECIALE PENTRU ALEȘII LOCALI: USR, singurul partid care a inițiat abrogarea pensiilor speciale

miercuri , 13 iun 2018, ora 12:31       de MaraMedia       Politic

Plenul Senatului a adoptat luni, 11 iunie, propunerea legislativă privind Codul Administrativ al României. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaților.


Actul normativ introduce pensii speciale pentru primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene care au îndeplinit aceste funcții după 1992. Pensia specială pe care o vor încasa aceștia la pensionare începe de la 800 de lei/lună, în cazul unui primar de comună care a avut un singur mandat. Bugetul de stat va suporta 100 de milioane de euro anual pentru plata acestor noi pensii speciale.

Deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților, contestă acestă propunere legislativă susținută de PSD, ALDE, UDMR și câțiva dintre parlamentarii PNL și PMP.

„Am spus, încă din momentul avansării acestei idei de către Comisia pentru elaborarea Codului administrativ, că înființarea unei noi categorii de beneficiari de pensii speciale este o mare greșeală. Creăm în continuare categorii privilegiate de cetățeni, în timp ce marea masă de pensionari abia dacă au din ce-și plăti medicamentele și utilitățile. Vă dau exemplul unui inginer din aproape orice domeniu de activitate, care a lucrat timp de 30-35 de ani, care primește o pensie de aproximativ 1600-1700 de lei. Un primar de oraș mic, după 12 ani de primărie, va încasa o pensie specială de 3000 de lei/lună. USR nu va vota la Camera Deputaților așa ceva, cum nu a făcut-o nici la Senat. Suntem constanți principiului de a reduce numărul pensiilor speciale din România. Am depus o inițiativă de a se renunța la pensiile speciale acordate oricărui tip de ales, dar a fost respinsă de PSD-ALDE ”.

PSD-ALDE au redus și lista incompatibilităților. Prin eliminarea literei f) din articolul 262 al Codului administrativ, primarii nu mai sunt declarați incompatibili în exercitarea calității de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o întreprindere individuală sau o întreprindere familială. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM