PROTOCOL SEMNAT: Orașul Cavnic s-a înfrățit cu orașul Rojneativ din Ucraina

marti , 14 noi 2017, ora 16:07       de MaraMedia       Eveniment

Orașul Cavnic s-a înfrățit cu orașul Rojneativ din Ucraina. Autoritățile publice locale din Cavnic au în plan înfrățirea și cu orașe din țări europene. În prezent, se poartă discuții cu autoritățile unui oraș din Ungaria. 


Consilierii locali din Cavnic s-au întrunit vineri în ședință extraordinară pentru a adopta un proiect de hotărâre privind aprobarea acordului de înfrățire între orașul Cavnic și orașul Rojneativ Ucraina. 

Administrația publică locală din Cavnic a început din 2016 să identifice soluții privind modernizarea și dezvoltarea orașului, pentru a face cât mai cunoscut orașul în țară și în străinătate. 

Așa cum spuneam, este foarte important să avem relații de toate tipurile cu orice localitate, atât din Europa sau din zona care nu este în Uniunea Europeană. Până la urmă, Ucraina este vecina noastră. Cu ani în urmă, foarte mulți români de-ai noștri au rămas în zona Ucrainei, în urma ”redesenării” frontierelor. Avem multe lucruri în comun, care ne leagă, iar având în vedere că și localitatea cu care ne înfrățim este un oraș mai mic, ca și Cavnicul, un oraș de munte, considerăm că avem destule argumente pentru a semna această înfrățire, iar pe viitor dorim împreună cu reprezentanții primăriei să derulăm mai multe proiecte”, a declarat primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț. 

Avem foarte multe lucruri în comun și ne cam confruntăm cu aceeași tematică de problemă. Sper ca prin eforturile pe care o să le depunem, să fie de bun-augur această înfrățire și să aducă bunăstare ambelor părți”, a spus primarul orașului Rojneativ, Vasyl Rybceak. 

Tot în cadrul ședinței extraordinare a orașului Cavnic a fost aprobat programul activităților comune ale orașelor Cavnic-Rojneativ pe anul 2018, pe fiecare domeniu de activitate: cultural, social, economic, turistic, învățământ, mediu de afaceri și ecologic. 

 

tags: protocol, semnat:, orașul, cavnic, s-a, infrațit, cu, orașul, rojneativ, din, ucraina