Warning: fopen(/var/www/clients/client0/web2/web/logs/22-04-2018.log): failed to open stream: Permission denied in /var/www/clients/client0/web2/web/core/sys/Log.php on line 10
PROTECȚIE CIVILĂ: În Sighet sunt cinci adăposturi pentru populație în caz de forță majoră

Comunitate

PROTECȚIE CIVILĂ: În Sighet sunt cinci adăposturi pentru populație în caz de forță majoră

vineri , 21 apr 2017, ora 16:47       de Dana Berci       Comunitate

 În această săptămână au fost acționate echipamentele de avertizare și alarmare a populației în cazul unor dezastre. De această dată a fost doar un exercițiu de alarmare, însă în situațiile de urgență cetățenii trebuie să știe cum trebuie să acționeze pentru a nu-și pune viața în pericol.


În cazul unor inundații, cutremure sau atacuri aeriene oamenii trebuie să știe că există adăposturi în care se pot refugia. Aceste locații sunt inscripționate cu litera A pentru a fi identificate.

 „În municipiul Sighetu Marmației există 5 adăposturi de protecție civilă și pe lângă aceste 5 adăposturi mai există și 2 puncte de comandă, un punct de comandă municipal și un punct de comandă mai mic ca și dimensiune decat cel municipalul”, a spus Sorin Grigor, inspector protecție civilă Pla rimăria Sighet. 

În funcție de situația de urgență semnalată, cetățenii vor fi informați despre ce trebuie să facă și unde trebuie să se adăpostească.

 „Depinde ce tip de alarmă se dă, în funcție de asta se procedează la ocuparea sau neocuparea adăpostului. În cartierul Independenței sunt aceste adăposturi, toate 5. Noi anual facem o întreținere în sensul că facem curățenie, iar în cele 2 care sunt mai cu probleme, alea au fost de fiacare dată curățate și igienizate”, a explicat Sorin Grigor.

În ceea ce privește alarmele, Sorin Grigor a precizat că în Sighetu Marmației sunt 14 sirene electrice și 3 electronice. Sirenele electronice sunt de capacitate mai mare și pot transmite și mesaje vocale. Acestea sunt verificate la 6 luni, iar anual   sunt testate și de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FMWarning: fopen(/var/www/clients/client0/web2/web/logs/22-04-2018.log): failed to open stream: Permission denied in /var/www/clients/client0/web2/web/core/sys/Log.php on line 10

Warning: fopen(/var/www/clients/client0/web2/web/logs/22-04-2018.log): failed to open stream: Permission denied in /var/www/clients/client0/web2/web/core/sys/Log.php on line 10